Хиляди биха се качили зад волана пили: Проучване

Хиляди биха се качили зад волана пили: Проучване
МВР
A A+ A++ A

Докато шофьорите разсъждават по начина "на мен това не ми се случва”, ние ще продължаваме да виждаме неразумно поведение на пътя. Това коментира в "Събуди се” експертът към ДА "Безопасност на движението по пътищата” инж. Иван Петков.

"Когато говорим за по-леките инциденти, основна причина е разсейването. Хората най-често поглеждат телефона си. Тези няколко секунди се наслагват във времето, в реакцията и може да настъпи инцидент”, добави той.

По думите му пътищата в България са далеч от състоянието, в което трябва да бъдат. "И администрацията определено има какво да направи по въпроса. Не са една и две проверките, при които ние сме установявали недостатъци по отношение на организация и изпълнение”, добави инж. Петков.

Той коментира статистиките за пияни и дрогирани шофьори на пътя: "Хората не разсъждават, употребяват алкохол и забранени вещества и се качват зад волана. Така застрашават не само себе си, но и околните”, уточни експертът.

Скоро е приключил пилотен проект, целящ да проучи колко човека са склонни да се качат в колата, след като са употребили алкохол: "Бройката е страшна. На пътя хиляди хора биха се качили в колата, за да шофират. Това е само запитване - представете си колко не са били честни”, добави инж. Петков.

#пияни шофьори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"