Депутат от БСП: За „Бистришките тигри“ пари има, за децата – не

Депутат от БСП: За „Бистришките тигри“ пари има, за децата – не
Според Драгомир Стойнев от БСП 40% от децата до 6 години вече живеят в бедност и от малки трябва да свикват с лишения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За „Бистришките тигри“ има пари, а за увеличение на детските надбавки – няма, възмути се депутатът от БСП и председател на социалната комисия в Народното събрание Драгомир Стойнев.

Социалистите настояват обезщетението за майчинство да се увеличи на 310 лв., а надбавката за всяко дете – от 35 лв. на 50 лв., като отпадне критерият от 350 лв. доход на член от семейството за получаване на детските.

„Децата не могат да гласуват и затова за тях не вдигат детските надбавки и майчинските“, заяви Драгомир Стойнев в ефира на Нова телевизия и цитира мрачна статистика, че 400 000 млади хора до 18-годишна възраст са напуснали България от последното преброяване насам, а страната е на едно от първите места по официални аборти.

„Българската майка все по-малко ражда деца, ние сме в огромен демографски проблем, ние застаряваме, топим се и изчезваме като нация. ГЕРБ печелеше по 2 лв. от българската майка. Колкото повече се увеличава периодът, в който се изискват осигуровките за майките, толкова повече намалява обезщетението. ГЕРБ взема в момента от българската майка 9 лв. Тези 10-15 лв., които ще дадат на пенсионерите, хората трябва да знаят, че това се взема от българската майка“, отбеляза още депутатът от БСП.

„Хората в България вече пестят и от лекарства, а никой не говори как ще се компенсират“, допълни още Драгомир Стойнев.

По думите му 40% от децата до 6 години вече живеят в бедност и от малки трябва да свикват с лишения.

„Ние няма как да очакваме едно общество, което да се развива нормално, след като то е на ръба на оцеляването“, категоричен е депутатът от БСП.

Той твърди, че в политиката в България в момента цари пълен хаос - „господин Дянков не знае какви данъци има. Менда Стоянова говори други неща, Главчев говори дали ще се облагат стари и нови периоди“.

Драгомир Стойнев подчерта, че проектобюджетът за 2013 г. бил доказателство за бездействието на кабинета „Борисов“ през последните 3 години.

„Безработицата се увеличава, заетостта намалява. Няма как повишаването на пенсиите да догони инфлацията. Това увеличаване на пенсията е жалка индексация. Хората вече са си платили скъпия хляб. Ако толкова много мислеха за хората, защо не вдигаха доходите всяка година, а се сетиха сегаq преди изборите“, попита депутатът от левицата.

#Драгомир Стойнев #депутат от БСП #детски надбавки #майчинство #БСП #ГЕРБ #пенсии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"