Депутатите отхвърлиха искане на БСП за референдума

Депутатите отхвърлиха искане на БСП за референдума
Депутатите продължиха работа с дебатите по доклада на временната анкетна комисия за проучване на факти и обстоятелства за полицейско насилие, изнесени в медиите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите отхвърлиха предложението на БСП да бъде отложена точката за проекта за решение за произвеждане на национален референдум.

Народният представител от ПГ на Коалиция за България Михаил Миков заяви, че втора точка от програмата на парламента за седмицата трябва да отпадне с основанието, че има две искания за референдум – едно от половин милион български граждани, и едно от 76 народни представители, предаде БТА.

„Има внесен един проект за решение за искане на референдум. Такава процедура ще подмени волята на половин милион български граждани. Трябва да има съответен проект за решение и липсата на проект за решение по искането на половин милион български граждани е противоконституционно и противозаконно“, аргументира се Миков.

„Предложението е от хора, които са гласували срещу спирането на проекта АЕЦ „Белене“, допринесли са да се стигне до събиране на над 500 000 гласа. И сега да няма проект за решение, и да се подменя с проект за решение на 76 народни представители е пълен абсурд. Моля да бъде отложена тази точка и да бъде подготвен проект за разглеждане на искането на половин милион български граждани“, каза още Михаил Миков.

При прегласуване предложението беше отхвърлено от народните представители.

Заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов (ГЕРБ), председателстващ заседанието, обясни, че сутринта на председателски съвет е постигнато решение по въпроса, но не обяви какво е то.

Депутатите продължиха работа с дебатите по доклада на временната анкетна комисия за проучване на факти и обстоятелства за полицейско насилие, изнесени в медиите.

#БСП #референдум #Коалиция за България #Михаил Миков #АЕЦ „Белене” #Анастас Анастасов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници