Ретроградна планета в рождената карта - какво означава?

Ретроградна планета в рождената карта - какво означава?
A A+ A++ A

Независимо дали сте начинаещ в астрологията или сте фен отдавна, няма как да не сте запознати с феномена ретроградност. Няма как да не сте чували за ретроградния Меркурий.

Ретроградите са периоди от време, в които една планета се движи назад по орбитата. Въпреки че никоя планета всъщност не се движи назад в небето, това е оптична илюзия - ние забелязваме как това рефлектира върху личния ни живот и влияе на света ни в глобален мащаб.

В астрологията, каквито и области от живота да управлява една планета, ретроградна фаза предизвиква неизбежни промени.

Какво общо има това с вашата рождена карта? Както вероятно знаете, вашата рождена карта е като моментна снимка на позiциите на Слънцето, Луната и всички планети в зодиака, в момента, в който сте родени. И ако сте родени по време на ретроградност, тази ретроградност се появява в рождената ви карта. Всъщност повечето хора имат поне една ретроградна планета. Това засяга вашата личност и модели през целия живот, но не задължително по лош начин! Знаейки кои планети във вашата рождена карта са ретроградни ви дава известна информация за това как въплъщавате енергията на тази планета.

Какво означава да имаме ретроградна планета в рождената си карта?

Не се стресирайте. Това е невероятно често срещано и не означава, че сте прокълнати. Цялата работа е там, че енергията на планетата и областите от живота, които управлява, ще бъдат обърнати повече навътре, отколкото навън в живота ви. Освен това периодът предразполага да се сблъскате с някои кармични житейски уроци. Ето какво означава, ако имате определена ретроградна планета в рождената си карта.

Меркурий

Често хората, родени по време на ретрограден Меркурий притежават по-философски характер. Те възприемат информацията по различен начин от другите и са склонни да притежават уникална гледна точка за живота, както и ексцентрично и дори странно чувство за хумор. Може да им отнеме повече време, за да вземат решения или да комуникират директно, тъй като често проверяват информацията.

Венера

Хората, родени по време на ретроградна Венера са фокусирани върху любовта, връзките и приятелствата. Те имат повишено ниво на желание за интимни връзки, но може да им е трудно да изразят това външно. Предпочитат да пазят в тайна личния си живот и им е по-трудно да се доверяват на другите. Понякога дори им е трудно да обичат себе си.

Марс

Хората с това разположение често са интензивни. Те обаче изпитват трудности да изразяват желанията си по плавен и автентичен начин. Агресията не им е чужда, но същевременно могат да бъдат пасивни. Те се движат индиректно към целите си. Конкуренцията може да бъде стресираща за тях и те вероятно се чувстват по-добре, когато са в състояние да определят собственото си темпо, вместо да имат авторитетни фигури, които да го правят.

Юпитер

Хората с ретрограден Юпитер в рождените си карти често имат уникални, ексцентрични или необичайни перспективи, морал и системи от вярвания. Те обичат да формират свой собствен път по отношение на живота, а не да следват диктата на обществото. Тези хора често не чувстват, че са надарени с истински късмет в живота и обичат да планират, докато вървят напред.

Сатурн

Тези хора често се сблъскват с кармични ситуации, въртящи се около страх, доверие, уязвимост и отговорност. Те могат да преживеят променящи живота ситуации, които ги карат да изпитват съмнение или безпокойство. Трудно им е да изграждат структура - независимо дали им е наложена или установена в живота им.

Уран

Хората, родени в тази ретроградност трудно се справят с промяната. Те не се чувстват комфортно да изразяват своята вродена ексцентричност и автентичност, предпочитайки да ги потиснат, вместо да ги споделят със света. Много хора с тази енергия се съсредоточават върху воденето на по-традиционен или структуриран живот, но след това внезапно избухват с бунтарски тенденции, които са били задържани и неизразени. Това движение напред-назад между реда и хаоса има тенденция да се превърне в нещо за цял живот.

Нептун

Хората, родени по време на ретрограден Нептун, често имат изключително дълбоко чувство за духовност и вяра, но не го изразяват външно. Те могат да маскират своята уязвимост и състрадание, като предпочитат да запазят тази страна от себе си скрита, вместо да я споделят със света. Страхуват се да се доверят на другите, да бъдат наранени или да мечтаят твърде големи.

Плутон

Да, Плутон все още е планета, според астрологията, а ретроградния Плутон в рождена карта създава задълбочено изследване около темите за страх, контрол, власт или господство. Хората, които притежават това разположение, често се чувстват несигурни или разочаровани, когато са контролирани, манипулирани или принудени да бъдат уязвими. Те имат дълбока нужда да се утвърдят, но е възможно да не осъзнават това желание през много периоди от живота си. Тези хора се борят с мрачните страни на своето съществуване.

#астрология #астрологията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »