Бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев: 7 катаджии изпуснали дрогирания Семерджиев дни преди адското меле

Бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев: 7 катаджии изпуснали дрогирания Семерджиев дни преди адското меле
A A+ A++ A

Седем полицаи са изпуснали Георги Семерджиев дни, преди да извърши жестоката катастрофа с две жертви на столичния бул. "Черни връх". Служители на КАТ и 7-мо Районно управление на полицията го спрели дрогиран, след което той успял да избяга - разказа днес пред Нова тв бившият директор на КАТ-София Тенчо Тенев.

Катастрофата през юли отне живота на две млади момичета в зверско катастрофа.

Случката се е развила дни преди това.

"Служители на 7-мо РПУ подават сигнал за спиране с палка, Семерджиев не спира. След кратко преследване, униформените успяват да го спрат. След това те викат КАТ и пристига патрулка, която да му вземе проба за алкохол и наркотици. Колегите отиват на място, искат му документи, а той дава книжка, издадена от Швейцария. Пробата за наркотици излиза положителна", разказа Тенев.

Двамата служители на КАТ започнали да оформят документално нарушението на Семерджиев, а на място е имало и петима полицаи от 7-мо РПУ. Докато те пишели, Семерджиев се качил на колата си и побягнал.

"Моят служител описва в рапорта, че е казал на колегите да сложат белезници на Семерджиев (...). В един момент вижда, че настава суматоха и водачът се качва на автомобила, и побягва в неизвестна посока. Колегите от 7-мо РПУ са тръгнали да го гонят, но не са го догонили", разказа Тенев.

По повод думите на служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, че Тенев е бездействал при проверките срещу Семерджиев бившият шеф на КАТ-София заяви, че МВР е йерархична структура, в която на различни нива се контролира работата на служителите и че когато има такъв проблем, има преки началници, които отговарят за действията на тези служители.

Той изяви несъгласие с думите на Демерджиев и посочи, че докато е бил началник на КАТ-София е докладвал Семерджиев на прокуратурата два пъти. Тенчо Тенев разказа, че от 2011 до 2013 г. Семерджиев е спиран много пъти от пътни полицаи, след което е било установено, че кара автомобил без книжка:

"Защо тогава – в този период, не му е предявено обвинение и материалите не са изпратени в прокуратурата? Попитайте министъра кой е бил началник на отдел "Пътна полиция". Не съм бил аз. От 2014 до 2019 г. началник на този отдел бях аз. През 2014 г. изпратихме материали на прокуратурата. Наши служители са му писали актове за шофиране без книжка. През 2016 година също има изпратени материали на обвинението за същите провинения".

#Тенчо Тенев #Георги Семерджиев #КАТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"