Сменят шефовете на Александровска болница

Сменят шефовете на Александровска болница
A A+ A++ A

Здравният министър д-р Асен Меджидиев обяви, че сменя ръководството на университетската болница "Александровска".

Това се случи само час, след като от болницата опровергаха данни от направени през седмицата вътрешни финансови проверки, според които лечебното заведение е увеличило просрочените си задължения с над 24 милиона лева за една година.

Изпълнителният директор на Александровска болница д-р Атанас Атанасов заяви, че реалното увеличение на просрочията е с малко над 9 милиона лева.

Министър Меджидиев коментира:

"Два месеца водим разговори с академик Трайков, с Медицинския университет, водим разговори с БЧК, водих неколкократни разговори с премиера, водих разговори на всякакво ниво. Всичките сме с една единствена цел - да помогнем на Александровска болница. Те че са 23 милиона, са 23 милиона, обаче не ми е приятно да каже само 9 милиона, само 50 стотинки, така ли?".

От своя страна здравният министър обяви, че в продължение на два месеца е изчаквал болницата да се споразумее с кредиторите си, за да усвои заема от 35 милиона, отпуснат от Министерския съвет, но това не се е случило.

За директор на университетската болница ще бъде назначен проф. Атанас Йонков, ръководител на катедра в Медицинския университет и лекар в една от хирургиите на болницата.

#Асен Меджидиев #Александровска болница #рокада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »