Кремъл: Осуетихме опит за терористична атака срещу "Турски поток"

Кремъл: Осуетихме опит за терористична атака срещу "Турски поток"
kremlin.ru
A A+ A++ A

Няколко души са арестувани при опит за "терористична атака" срещу газопровода "Турски поток" на руска територия. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Ройтерс" и "Интерфакс".

Бяха заловени диверсанти, няколко души бяха задържани, посочи той пред репортери, цитира news.bg.

По-рано тази седмица руският президент Владимир Путин заяви, че Украйна се е опитала да подкопае участъци от газопровода "Турски поток", като по време на днешната си среща с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган той го уведоми за осуетената атака.

Русия обяви, че засилва сигурността на газопровода "Турски поток", който пренася руско синьо гориво до Турция, на фона на необяснимите аварии по газопроводите "Северен поток" в Балтийско море и изтичането на петрол от тръбопровода "Дружба" в Полша.

Доставките по газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2", които свързват Русия и Германия през Балтийско море, бяха прекъснати миналия месец от това, което според Москва е акт на "международен тероризъм".

Руският президент Владимир Путин вече обвини Съединените щати и техните съюзници за причиняването на взривовете, увредили тръбопроводите - обвинения, които Вашингтон отхвърли.

#терористична атака #Дмитрий Песков #Кремъл #Турски поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »