Рокади в МВР заради джигита Семерджиев, ясно е кой е виновен за "чадъра" над него

Рокади в МВР заради джигита Семерджиев,  ясно е кой е виновен за "чадъра" над него
МВР
A A+ A++ A

Тенчо Тенев е ексшефът на КАТ, който не е упражнил контрол над подчинените си в случая с Георги Семерджиев. На база на доклада от проверката по казуса ще има рокади в МВР на ниво областни дирекции и районни управления. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

"Не може 40 служители да са помагали под една или друга форма на определено лице и да няма ръководител, който да е отговорен. Установи се, че не е имало достатъчен контрол”, подчерта министърът.

По думите му част от рокадите в структурите на силовото ведомство ще се случат съвсем скоро.

"Ръководството ще бъде сменено там, където не е показало, че се оказва качествен контрол над служителите. Става въпрос за областни дирекции и районни управления”, поясни Демерджиев. И допълни: "Към момента нямам основание да сменям хора в главните дирекции. Там, където имаше необходимост, това беше направено спешно”.

Вътрешният министър беше категоричен, че конкретната причина за освобождаването на Тенев не е случаят "Семерджиев”. "Той навърши пенсионна възраст. Докладът за това, че той не е упражнил достатъчен контрол, излезе само преди няколко дни. Подчертавам, че става дума за служители на ръководни постове, които не са упражнили достатъчен контрол, а не са подпомагали пряко Семерджиев или други подобни на него. Става дума за 10 души на ръководни постове”, поясни Демерджиев, цитиран от НОВА.

#Георги Семерджиев #рокади #МВР #Иван Демерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »