Скандалът се разгаря! Борисов: Без ГЕРБ при старта на НС, ако Митрофанова е в залата

Скандалът се разгаря! Борисов: Без ГЕРБ при старта на НС, ако Митрофанова е в залата
стоп кадър/Фейсбук
A A+ A++ A

Парламентарната група на ГЕРБ няма да присъства на първото заседание на 48 -то Народно събрание, ако на него присъства руският посланик у нас Елеонора Митрофанова. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след заседание на ръководството в централата на партията.

Руската агресия не е съвместима с ценностите, които изповядва ГЕРБ, заяви Борисов.

"Искам да се обърна към членовете и симпатизантите на ГЕРБ: При тези варварски удари по граждански обекти в Украйна считам, че дори и артистичната натура на Вежди Рашидов, който винаги е демонстрирал желанието си за диалог и разбирателство, но сега при тази агресия, тези норми, които и ние сме спазвали в миналото, са несъвместими.

Затова ПГ на ГЕРБ, която ще бъде оглавявана от Десислава Атанасова, категорично с необходимите по закон средства - след като е изпратена покана на посланика на Руската федерация у нас г-жа Митрофанова, направете така, че да е нежелана на първото заседание на 48-то Народно събрание", каза лидерът на ГЕРБ след заседание на партията.

И още: "Независимо от различните мнения, ние сме голяма партия, по този въпрос съм категоричен: по темата война, Украйна, агресия на Путин в Украйна, моля всеки, който има различно мнение по различни теми - да го изразява, но по тази тема няма да правя компромис с никого....

Иначе, положението в Запорожската централа продължава да бъде тежко, захранването се изключва, тези хора - Путин и компания, продължават да си играят с живота, здравето и поминъка на цели региони и държави в нашия регион.

В условията на тази криза - завчера видяхте изтеглени нови 200 милиона дълг на 5% лихва, - не знам другите колеги като наблюдават това как могат да говорят за избори и други дребнотемия.

Няма да влезем на заседание на Народното събрание ако г-жа Митрофанова дойде. Надявам се тя да направи този жест и да не проваля първото заседание на парламента", допълни Борисов.

Митрофанова е нежелана на откриването на парламента, вчера ГЕРБ излезе с писмена позиция, допълни Десислава Атанасова, предаде БНР.

#Елеонора Митрофанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »