Бум на резервациите за полети за Мондиала, най-вече от Дубай

Бум на резервациите за полети за Мондиала, най-вече от Дубай
A A+ A++ A

До началото на Световното първенство по футбол в Катар, което ще се проведе през ноември и декември, остават 39 дни.

В момента има бум на резервациите на полети до Катар, пише Darik Business Rewiew. Търсенето е особено голямо от страна на ОАЕ, тъй като феновете търсят начини за справяне с недостига на места за настаняване в Доха.

Резервациите на полети до Катар от ОАЕ и девет други държави са нараснали десетократно, в сравнение с преди пандемията, според анализ на Forward Keys.

Резервациите от ОАЕ скачат 103 пъти, в сравнение с 2016 г. - последната година преди ОАЕ да се присъедини към други арабски държави в бойкота срещу Катар, който доведе до спирането на директните полети. Това приключи в началото на 2021 г.

"Голямото търсене от ОАЕ може да се обясни с недостатъчната леглова база в Катар," казват от ForwardKeys, допълвайки, че се очаква много фенове да отседнат в Дубай.

Изискването за представяне на отрицателен тест за COVID-19 при влизане в Катар изглежда не е пречка за голямото търсене.

Въздушният трафик в Персийския залив се очаква да се облагодетелства от спортния форум, като резервациите на полети до региона изпреварват с 16% тези от 2019 г., а за ранните етапи на Световното първенство нарастват с 61%, според ForwardKeys.

Феновете ще пътуват и до други дестинации в региона, като броят на посетителите, които ще прекарат най-малко две вечери в Катар, след което поне още две в друга страна от Персийския залив, се е увеличил 16 пъти, в сравнение с преди пандемията, пише Reuters.

Туристите от САЩ съставляват 26% от тези посетители, а делът на канадците и британците е 10% и 9%, респективно.

"Дубай е най-големият печеливш от тази тенденция, привличайки 65% от тези посещения".

В края на първото тримесечие на 2022 г. в Катар официално е разполагал с 31 123 хотелски стаи.

#Мондиал 2022 #Катар 2022 #Мондиал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"