Здравните власти: Има вероятност грипният сезон да е по-сериозен

Здравните власти: Има вероятност грипният сезон да е по-сериозен
A A+ A++ A

"Тази година забелязахме, че в Южното полукълбо, специално в Австралия, Нова Зеландия, се отчете доста сериозен грипен сезон през нашите летни месеци, които са техните зимни месеци. Отчете се грипен сезон, който започна доста по-рано и беше доста интензивен. Сравним с грипния сезон 2017-2018 година. Това накара всички експерти по остри респираторни заболявания в Северното полукълбо да предупреждават, че има вероятност тази година грипният сезон да бъде малко по-сериозен". Това съобщиха здравните власти на брифинг.

"Колко сериозен ще бъде той, ние не можем да кажем със сигурност, но това което видяхме в Южното полукълбо означава, че е много вероятно той да бъде един обичаен грипен сезон с доста висока интензивност на заболяванията", добавиха здравните власти.

"Едни и същи хора, всяка година говорим едни и същи работи и се чудя как да поднесем информацията на населението, така че да има реален мотив. Да има решение, да аз правя еди какво си, защото се грижа за собственото си здраве, на моите родители, на моето семейство", каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, който призова повече хора да си поставят противогрипна ваксина.

Здравните власти се събраха за да дадат повече информация за обстановката с пандемията от COVID-19 и предстоящата грипна вълна. Участие взеха главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, проф. д-р Нели Корсун, д-р Николай Брънзалов зам.-председател на УС на БЛС.

#Кунчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници