Енергийните напитки „Монстър” убили шестима в САЩ

Енергийните напитки „Монстър” убили шестима в САЩ
Родителите на една от жертвите – момиче от Мериленд на име Анаис Фурние, вече заведоха дело, в което обвиниха „Монстър“, че е причинила смъртта на дъщеря им заради твърде високото си съдържание на кофеин. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Енергийните продукти на компанията „Монстър“ са убили петима души през 2011 г. и още един през 2009 г., се твърди в медицински доклади, изпратени на Американската агенция за регламентиране на храните, напитките и медикаментите.

Родителите на една от жертвите – момиче от Мериленд на име Анаис Фурние, вече заведоха дело, в което обвиниха „Монстър“ – най-популярната енергийна напитка в Съединените щати, че е причинила смъртта на дъщеря им заради твърде високото си съдържание на кофеин, съобщи агенция „Блумбърг“, цитирана от БТА.

Семейството на 14-годишното момиче подаде иск срещу калифорнийската фирма – производител на напитката с кофеиново съдържание, наречена „Монстър енерджи“.

Родителите на Анаис Фурние заявиха, че дъщеря им е починала миналия декември от свръхдоза кофеин.

Според адвокатите им, цитирани от агенцията, двете 0,7-литрови бутилки „Монстър енерджи“, изпити от момичето 24 часа преди смъртта му, са съдържали общо толкова кофеин, колкото 7 бутилки „Кока-кола“ със същия обем.

Аутопсията установи, че Анаис е починала от „сърдечна аритмия поради отравяне с кофеин".

Групировката „Монстър бевъридж“, производител на напитката, увери в комюнике, че вече е продала над 8 млрд. бутилки енергийни напитки в целия свят и няма данни те да са причинили дори и един смъртен случай.

Американската агенция за регламентиране на храните, напитките и медикаментите посочва, че от 2004 г. досега името на енергийните напитки „Монстър“ се споменава в 37 случая, в които са наблюдавани изключително тежки странични ефекти.

#Мериленд #кофеин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници