Борисов, Понта и Хаан преминават по Дунав мост 2

Борисов, Понта и Хаан преминават по Дунав мост 2
Символичното първо преминаване по новото съоръжение над река Дунав е насрочено за 14:30 часа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов, румънският министър-председател Виктор-Виорел Понта и европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан ще преминат в сряда по вече свързания Дунав мост 2.

В българската делегация участват и трима министри – на транспорта Ивайло Московски, на регионалното развитие Лиляна Павлова и по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.

Символичното първо преминаване по новото съоръжение над река Дунав е насрочено за 14:30 часа, предаде bTV.

Последният сегмент на Дунав мост 2 бе поставен миналата седмица и цялата конструкция от българския до румънския бряг вече е свързана. В края на месец август беше изцяло завършена и прилежащата инфраструктура към него.

Преди дни транспортният министър информира, че компанията, която ще управлява Дунав мост 2, ще е на българска територия – в София.

Това той определи като добра възможност за имиджа на България и подчерта, че ще доведе до отварянето на нови работни места.

В рамките на седмица в страната се очаква екип от Румъния, с който българските власти ще преговарят за създаването на компанията – управител на моста.

#Бойко Борисов #премиер #Виктор Понта #премиер на Румъния #Йоханес Хаан #еврокомисар по регионалната политика #България #Румъния #Дунав мост 2 #Ивайло Московски #Министър на транспорта #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие #Томислав Дончев #Министър по управление на средствата от ЕС #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"