Societe Generale Expressbank e №1 в България в управлението на парични потоци в годишната класация за 2012 на Euromoney

Societe Generale Expressbank e №1 в България в управлението на парични потоци в годишната класация за 2012 на Euromoney
A A+ A++ A

Societe Generale Expressbank e №1 в България в управлението на парични потоци в годишната класация за 2012 на Euromoney

Euromonеy обяви Societe Generale Експресбанк за №1 в България в годишната класация за 2012 г. за най-добри институции в областта на управлението на парични потоци (Euromoney's Cash Management Non-Financial Survey 2012). Банката се изкачи с едно стъпало нагоре, след като миналата година заемаше второ място в класацията. Това е третата награда, която Банката получава от престижното финансово издание тази година, след "Най-добра банка в България за 2012 г." и "Най-добра банка на пазара с валутни сделки за 2012 г.".

Услугите, които Societe Generale Експресбанк предоставя на корпоративни клиенти в областта на управлението на парични потоци бяха оценявани от представители на водещи международни и български компании в периода май-юли 2012 г.

"В продължение на две години, Societe Generale Експресбанк стабилно се изкачваше в класацията на Euromoney – от 3-та позиция през 2010 г., 2-ра през 2011 г. и лидерската позиция през 2012 г. Тази награда е резултат от непрестанните усилия на екипа на Банката да подобрява постоянно качеството на обслужване и необходимата подкрепа за нуждите на всеки един корпоративен клиент", коментира Мария Русева, изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк.

Ежегодната класация на водещото финансово издание Euromoney включва специалисти, заети в областта на управлението на паричните средства в целия свят. Анкетираните лица посочват услугите на кои банки използват най-често и ги оценяват. На база получените резултати институциите биват класирани на глобално, регионално и национално ниво. Тази година проучването включва 31,608 анкетирани лица - с 33% повече в сравнение с участниците през 2011 г. Наградите на Euromoney са сред водещите класации за най-добри институции в управлението на парични потоци.

За повече информация, моля посетете:  http://www.euromoney.com/Poll/10681/PollsAndAwards/Cash-Management.html

Групата Societe Generale Експресбанк е една от десетте най-големи финансови институции в България. В нея влизат банката Societe Generale Експресбанк и нейните дъщерни дружества – Sogelease България, Societe Generale Факторинг и асоциираното й дружество – живото застрахователната компания Sogelife България.

Заедно със своите 1 500 служители, Societe Generale Експресбанк се стреми да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия.

Банката е носител на множество награди, сред които "Най-добра банка в България" от международното финансово списание Euromoney за 2012 г. Наскоро рейтинговата агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния рейтинг на Societe Generale Експресбанк - 'BBB+' със стабилна перспектива, който е възможно най-високия рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България.

- 99.74% от капитала са собственост на Societe Generale Group;

- 52 млн. лв. нетна печалба за 2011 г.;

- 173.2 млн. лв. нетен банков доход за 2011 г.;

- 3.5 милиарда лв. общ обем на активите;

- 150 офиса;

- повече от 360 000 клиенти.

www.sgeb.bg

ТОВА СЪОБЩЕНИЕ НА АНГЛИЙСКИ

#Societe Generale Експресбанк #Societe Generale Expressbank #Euromoney

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"