Зеленски: Киев ще оцелее и след тези терористи, които нямат история, нямат култура, нямат традиции ВИДЕО

Зеленски: Киев ще оцелее и след тези терористи, които нямат история, нямат култура, нямат традиции ВИДЕО
A A+ A++ A

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че е започнала работа по възстановяването на щетите, нанесени от руската атака. Във вечерното си обръщение към нацията той се закани, че Украйна ще направи по труден живота на руската армия на бойното поле.

„В момента текат възстановителни работи в цялата страна. Ще възстановим всички обекти, пострадали от атаката на руските терористи. Въпрос на време е“, обяви президентът на Украйна и увери, че е наредил всички структури в страната да започнат работа, за да бъде възстановено всичко възможно най-бързо.

Зеленски съобщи, че електричеството в градовете и регионите, които са останали без ток заради атака над електроснабдителни съоръжения, е възстановено.

„За жалост 12 души загинаха в тази терористична атака. 80 бяха ранени. Всеки, който е кандидатствал за помощ, ще я получи.

„От 84 руски ракети, изстреляни срещу Украйна, 43 са свалени. От 24 руски дрона 13 са свалени. И дори след това на всеки 10 минути получавам съобщение за свалени ирански „Шахеди“.

Сега, докато говоря, продължавам да получавам такива съобщения. Затова спазвайте правилата за безопасност и обърнете внимание на въздушната аларма. Опасността все още е там. Но ние се борим. Благодарен съм на подразделенията на ВВС и Сухопътните войски, които се включиха днес!“, заяви Зеленски.

„Лидерите на терористите казват, че са уцелили всички цели, както са планували. Първо: Те лъжат, както обикновено. Второ: Те лъжат, както обикновено. Само погледнете целите им, отвъд енергоснабдителните съоръжения – кръстовищата в Киев. Това кръстовище тук е само на 100 метра от камбанарията на катедрала „Света София“. Москва още не е съществувала, когато тя се е издигала тук“, каза още президентът на Украйна и добави, че целите на Русия са били главно цивилни, културни и образователни средища. „Кой би стрелял по такива места? Кой би стрелял по такава земя? Така те казват, че искат да върнат Украйна обратно в XVIII век, но върнаха самите себе си в още по-далечна ера – ерата на диваците.“

„Украйна ще остане в XXI век“, категоричен бе Зеленски. „Киев видя множество чужденци и оцеля. Киев ще оцелее и след тези терористи, които нямат история, нямат култура, нямат традиции. Те са временни. И въпреки че живеят вече 70 години, това не е било достатъчно време да разберат нещо.“

„Украйна не може да бъде сплашена. Вместо това се обединихме още повече. Украйна не може да бъде спряна. Още повече сме убедени, че терористите трябва да бъдат неутрализирани. Руската армия нарочно проведе атаките в пиков сутрешен час. Това е обичайна практика за терористите. Те искаха да засегнат повече хора, да накарат повече хора да се страхуват. Но те засегнаха целият свят“, заяви лидерът на Украйна.

„Сега окупаторите вече не са в състояние да ни се противопоставят на бойното поле, затова прибягват до този терор. Е, ние ще направим бойното поле още по-мъчително за врага. И ще възстановим всичко разрушено“, закани се той и призова: „Вярвайте в себе си, в Украйна, във въоръжените сили на Украйна и в нашата победа! Слава на Украйна!“.

#Володимир Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"