БСП: Радев да каже защо България се споменава във връзка с взрива на Кримския мост

БСП: Радев да каже защо България се споменава във връзка с взрива на Кримския мост
A A+ A++ A

Президентът Радев трябва да даде ясен отговор защо България присъства в информацията, изнесена от руска страна за взрива на Кримския мост. Спешно да възложи на българските служби разследване на случая с камиона, тръгнал от Бургас. В тази нарастваща конфронтация да се даде бърз и ясен знак и да не се допуска България да бъде въвличана по какъвто и да е начин в конфликта, това призоваха в позиция до медиите от Изпълнителното бюро на БСП.

Темата коментира и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него не може да се говори за българска следа по случая с камиона, който предизвика взрива на Кримския мост. „Аз, ако съм на мястото на руските служби, ще ми е интересно не откъде е тръгнал камионът, а откъде е натоварен. Имам лош привкус от думата „българска следа“, защото и при атентата за папата се говореше за българска следа и самият той каза после, че това не е вярно. По време на война всеки гледа да изхвърли напрежението някъде навън. Камионът е минал през пет държави. Ясно е, че взривът не е натоварен тук, защото иначе нямаше как да мине границата, можеше и да се взриви“, посочи Бойко Борисов, цитиран от БНТ.

По думите му заради политическата ситуация у нас България е в изолация и изглежда грозна и нестабилна отвън.

„Трябва всички да се смирим, показват резултатите от изборите. Хората са уплашени, уморени - виждате взривове в Киев, бутнаха най-личното нещо на Путин – моста в Крим. Войната е все по-жестока и страшна. Ние се нуждаем от правителство и парламент и затова предложихме неутрални хора – доказано неутрални, защото е ясно, че ние не се харесваме, иначе ще сме в една партия“, каза още Борисов.

#БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »