МВР с две версии за убийството на таксиметровия шофьор в София (ОБНОВЕНА, ОБЗОР)

МВР с две версии за убийството на таксиметровия шофьор в София (ОБНОВЕНА, ОБЗОР)
БНР
A A+ A++ A

МВР обяви, че работи по две версии за смъртта на таксиметровия шофьор, който почина в събота след побой в София. По случая беше задържан 23-годишен мъж с криминални регистрации. По-късно днес от прокуратурата съобщиха, че той е привлечен като обвиняем за смъртта на таксиметровия шофьор в събота в кв. "Разсадника",

Той е привлечен под отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлена средна телесна повреда. Задържан е за 72 часа.

Тази вечер главният прокурор Иван Гешев ще разговаря с жители на столичния квартал Факултета. Той е поканен във връзка с поредния случай на агресия на пътя, в който почина млад шофьор от ромски произход, съобщават от държавното обвинение.

Близките на починалия настояват за справедливост.

Близки и познати на починалия снощи в София 34-годишен таксиметров шофьор се събраха днес на мирен протест близо до мястото на инцидента в квартал "Разсадника". Хората изразиха недоволство, че никой от екипите в близката АГ болница не е излязъл да окаже първа помощ.

Около 16:00 часа беше блокирано кръстовището на столичните булеварди "Константин Величков" и "Александър Стамболийски". Пропускат се обаче колите на градския транспорт.

При разследването ще се изяснява колко души са нападнали таксиметровия водач. Предстои да стане ясна и точната причина за смъртта на 34-годишния таксиметров шофьор. Той почина след побой.

До инцидента се стига след засичане на два автомобила в софийския квартал "Разсадника". Един от първите пристигнали на мястото на инцидента беше братът на починалия водач: "Изтичах до тука да видя какво става и с какво са го били, как са го били, не мога да ви кажа и аз".

Сбиването е станало на метри от столична АГ болница. Пристигналите на място полицаи арестуват другия участник в скандала. Това е млад мъж от София, с криминални прояви и е известен на МВР.

Полицията разследва и дали в сбиването не са се намесили и други хора. Според близките на водача на таксито той е бил нападнат от няколко човека. Те поискаха и максимална присъда: "Ако излезе, ще му стъжним живота. Всичките тука, цялата рода".

Полицията работи и по втора версия. Дали задържаният не е нападнат и удрян от познати на починалия водач. По случая има и образувано досъдебно производство.

Заради инцидента снощи близки на починалия шофьор протестираха за кратко пред 3-то РПУ в София, както и на бул."Тодор Александров".

По-късно през нощта таксиметрови шофьори блокираха кръстовището на Орлов мост в знак на съпричастност към семейството на починалия техен колега. Кръстовището беше освободено за движение рано тази сутрин.

Служебният вицепремиер и министър на транспорта Христо Алексиев през следващите дни ще разговаря с представители на таксиметровия бранш. От транспортното министерство съобщиха, че ще бъдат обсъдени конкретни мерки за подобряване на сигурността на таксиметровите водачи след поредния случай на посегателство срещу шофьор на такси. В срещата ще вземат участие и представители на професионалното ръководство на МВР.


#таксиметров шофьор #убийство #версии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »