Служителят на ГДБОП остава в ареста: карал не пиян, а друсан

Служителят на ГДБОП остава в ареста: карал не пиян, а друсан
A A+ A++ A

Прокуратурата привлече към наказателна отговорност и остави за 72 часа в ареста служителя на ГДБОП, който снощи е бил задържан за шофиране след употреба на наркотици.

Той е сбил спрян около 23:00 ч. на магистрала "Тракия“, на отбивката за село Лозен. Обвиняемият Б.М. е шофирал лек автомобил след употреба на амфетамин, установен с „Дръг тест 5000“.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343Б, ал. 3 от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание от 1 до 3 години „лишаване от свобода“.

Предвид възможността Б.М. да се укрие или да извърши друго престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

По-рано днес от МВР съобщиха, че през последното денонощие 9407 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 774 водачи и пътници. Една от целите е да не бъдат на пътя водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Снимката е илюстративна

#ГДБОП #дрогиран #Дрогиран шофьор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »