"Вашингтон поуст": Взривът на Кримския мост е организиран от украинските спецслужби

"Вашингтон поуст": Взривът на Кримския мост е организиран от украинските спецслужби
стоп кадър
A A+ A++ A

Взривът на моста между Русия и Крим е организиран от украинските спецслужби. Това пишат от американското издание "Вашингтон поуст" като се позовават на свой източник в украинското правителство, съобщава Франс прес.

Детонацията и последвалият пожар на товарна влакова композиция затвориха за часове движението по съоръжението, което Русия построи след анексацията на украинския полуостров през 2014 година. Според информация от руска страна, по моста вече отново се движат коли и влакове, а загиналите при инцидента са трима.

Украинските власти не поеха пряка отговорност за детонацията, но техни представители го коментират със закани и насмешка.

В последното си изказване президентският съветник Михайло Подоляк заяви, че причината за случая трябва да се търси в Русия, от чиято континентална територия е влязъл взривеният на моста камион.

Руският президент Владимир Путин подписа специален указ за усилване на защитата на Кримския мост, енергийната и газова връзка с полуострова. Путин е възложил задачата на руската Федерална служба за сигурност.

Източник: БНР

#Кримският мост #взрив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »