Ловецът на мигранти Динко: Ако нямах пари, нямаше да съм жив!

Ловецът на мигранти Динко: Ако нямах пари, нямаше да съм жив!
A A+ A++ A

"Ако нямах пари, може би нямаше да съм жив. Това е тъжната истина. Ако на мое място беше един обикновен възрастен човек със 150 лв. пенсия например или млад човек с 500 лв. заплата, щяха да го отпишат още във Варна!"

Това заяви пред "България Днес" Динко Вълев, известен като Ловеца на мигранти. В началото на септември т.г. ямболският бизнесмен преживя зловещ инцидент край Девня. 35-годишният мъж пострада, след като 150-килограмова стрела на кран, опитващ се да репатрира обърната цистерна, се чупи и буквално пада върху него. Редица медии изписаха стотици думи за състоянието му. "България Днес" се свърза лично с него, за да сподели от първо лице подробности за здравето си.

"С Божията воля и с добрите доктори вече се чувствам добре. Изписаха ме от болницата и съм си в офиса, за да работя. Много хора ме подкрепиха, но и много завист се изля върху мен. Тези, които нямат, винаги остават нещастни и злобни. След инцидента животът ми се преобърна. Ставам друг човек. Ще бъда много по-внимателен и много по-добър", категоричен е ямболията.

Ямболията помага с репатрирането на обърната цистерна

Ямболията помага с репатрирането на обърната цистерна

Вълев е повикан по спешност в Девня, за да помогне с тежката си механизирана техника, но сам едва не губи живота си. След инцидента той е откаран на момента във варненската болница "Света Анна". Там лекарите установяват, че Динко е със счупени прешлени, таз, ръка и множество други наранявания. Заради тежкото му състояние нито един от лекарите не се ангажира, че може да помогне на пострадалия. Препоръчват му да потърси помощ в София. Така Динко плаща на хеликоптер, за да го транспортира до "Пирогов" в столицата, където е поверен в ръцете на изключителен професионалист - проф. д-р Диян Енчев, началник на Четвърта травматологична клиника към болницата за спешно лечение. В началото съществува голяма опасност той да остане инвалид до живот. След няколко операции Динко отново е на крака и продължава да се занимава с всекидневните си задачи.

Пролетта пожар обхвана автоморгата му

Пролетта пожар обхвана автоморгата му

"Оттук нататък ще живея по коренно различен начин, защото животът е много кратък и човек трябва да бъде много по-добър", не спира да повтаря бизнесменът.

Ловеца на мигранти прекарва около месец по болници. Дори когато е изписан от "Пирогов" и се прибира в родния си град, проблемите продължават да го съпътстват. Динко разбира, че е получил тромб в крака и отново се налага да влезе в болница. Този път в Бургас.

"Слава Богу всичко мина добре и отново съм си у дома. Близките ми много ми се радват. Децата не знаеха, какво е станало с мен, не им казахме. Когато ме видяха след дългото отсъствие, не спряха да скачат по мен и да ме прегръщат", допълва Вълев.

Страховитият инцидент с Ловеца на мигранти е втори сакатлък в неговата дейност от началото на годината. Тази пролет базата за вторични суровини на бизнесмена в промишлената зона на Ямбол бе обхваната от огромен пожар.

"В момента съм качен на един багер и помагам в гасенето на пожара. Някой ми запали автоморгата. Мои служители се връщали от обедна почивка и вече всичко горяло. Видели са някакви двама мъже да бягат", коментира тогава ямболията.

Заедно с него 8 екипа пожарникари гасиха пожара часове наред. Заради огненото бедствие в Ямбол бяха отчетени завишени нива на амоняк и въглеродни емисии, но за щастие всичко се размина без човешки жертви и сериозно обгазени работници и огнеборци. Тогава криминалисти коментираха, че пожарът в автоморгата на Динко Вълев се дължи на лоша трудова дисциплина и неправилно боравене с машините от страна на работниците му, почти всички от които са от ромски произход.

Динко Вълев нашумя в цяла България преди 5 г. по време на първата бежанска криза, когато сам арестува 11 сирийски емигранти, навлезли нелегално в България, и публикува видео от геройството си в социалните мрежи.


#Динко Вълев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"