Слънчева събота със затопляне

Слънчева събота със затопляне
Pixabay
A A+ A++ A

Съботният ден ще започне на места с мъгли, но около обяд мъглите навсякъде ще се разкъсат и разсеят. През деня облачността ще е разкъсана, предимно висока, и валежи не се очакват.

Ще продължи да духа слаб вятър от изток. Очакваните максимални температури слабо ще се повишат и ще са между 20-22°С, малко по-високи в Северозападна и Югозападна България – до 23-24°С.

Времето по Черноморието

През деня ще е предимно слънчево и сравнително топло. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 21-23°, на морската вода - около 16-19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Времето в София

През деня времето ще е предимно слънчево, около обяд - и с разкъсана висока облачност. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 20-21°С.

Времето в планините

Времето над планините ще е с разкъсана висока облачност и валежи не се очакват. Очакваме добри условия за разходки и туризъм. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 11°С.

Времето на Балканите

Времето на Балканите постепенно ще се стабилизира и температурите ще се повишават. В сутрешните часове на много места ще се образуват и мъгли. През деня ще преобладава разкъсана висока облачност следобед ще е предимно слънчево.


Източник: MeteoBalkans.com

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »