Съпругът ви е мамино синче? Какво да правите?

Съпругът ви е мамино синче? Какво да правите?
A A+ A++ A

Когато за първи път сте започнали да излизате, силната връзка на съпруга ви с майка му може да ви е спечелила. В края на краищата, това дава добър пример за това как той се отнася към най-близките си - нали? Семейството е важно и когато си женен, ти си част от него. Но докато установите рутина заедно, може да откриете, че свекърва ви е с най-висок приоритет в неговия списък. И така, как да разделите съпруга си от майка му по здравословен начин за всички?

Ако сте женени за мамино момче, това не означава, че никога няма да сте на първо място. Преди да обмислите да го ритнете на бордюра, помислете за силните семейни ценности, които сега са част от живота ви заедно. С малко насърчение и разбиране връзката на вашия съпруг с майка му може да бъде от полза за всички.

По-долу прочетете, за да научите какво да правите, когато той избере семейството си пред вас.

Поставете граници

След като установите, че съпругът ви е мамино момче, определете кое поведение е допустимо и къде теглите чертата. Например, можете да му кажете, че за него не е проблем да й звъни редовно, стига това да не пречи на времето ви заедно. Може да не сте добре той да се обърне към нея с проблеми, които би било по-добре да обсъдите с вас. Може да е добре да живеете в един град, но не и да живеете със свекърите си .

Голяма грешка, която правят много партньори, е да изразяват чувствата си към съпруга или свекърва – с гняв или агресия – без първо да помислят.

Вашият брак не трябва винаги да заема централно място в живота ви. Направете себе си основен приоритет - така че бъдете малко егоисти (в добрия смисъл). Работете, намерете си хоби , проучете нови интереси и развийте отношенията си с приятели и семейство извън съпруга си.

Избягвайте негодуванието

Въпреки че е лесен за придобиване на навик, не е от полза, ако чувствата ви към майката на съпруга ви са негативни (затова се опитайте да не го дразните, че прекарва време с нея). Вместо това помнете, че унижението на майка му е болезнено. Това може дори да намали чувствата му като съпруг. Тези чувства могат да се превърнат в негодувание, което е опасно напрежение в един здрав брак.

Напрежението е често срещано явление между майките на мамините синчета и техните съпруги. Това, че сте по-големият човек, колкото и да е трудно, ще ви помогне да избегнете ревността и да работите във ваша полза. Да останете сърдечни и уважителни към свекърва си е здравословен начин да изразите границите си.

Това не означава, че трябва да прекарвате толкова време със свекърва си, колкото и съпругът ви, или да толерирате лошо отношение от нея . Добре е да поддържате известна дистанция. Нека съпругът ви (и децата, ако имате такива) поддържат силна връзка с нея.

Срежете пъпната връв

В крайна сметка съпругът ви ще бъде решаващият фактор за това дали привързаността му към майка му ще развали брака ви. Опитайте да му кажете, че поставянето на брака му на първо място е добре и за него.

"Не можеш да си щастлив съпруг и едновременно мамино момче, защото винаги си разкъсван в две посоки", каза Киршнер. Ако той приеме вашите ограничения и започне да ви поставя на първо място, тогава бъдете нежни с него, докато двамата заедно определяте нова норма. Ако не го направи, може да се наложи да отделите малко време, за да го оставите да реши какви са неговите приоритети.

Все пак не можете да свършите работата вместо него. Той трябва да бъде този, който ще пререже пъпната връв, добави Киршнер.

В крайна сметка най-добрият ход е да започнете разговор със съпруга си за това какво очаквате от връзката. Вероятно няма да се случи за една нощ, така че не се обезсърчавайте, ако трябва да работите, за да направите и двете страни щастливи. Може да откриете, че здравословният баланс дори ви сближава.

#съпруг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »