Родителите на ромите, поругали български герои, може да отнесат глоби

Родителите на ромите, поругали български герои, може да отнесат глоби
Снимка, публикувана във „Фейсбук“, на която трима роми се гаврят с български национални герои, предизвика масово обществено възмущение.
A A+ A++ A

Родителите на тримата ученици, снимали се в непристойни пози с портрети на велики българи, може да бъдат санкционирани, съобщи секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич Росица Добрева.

След като в комисията бъде образувано възпитателно дело срещу тримата, съставът може да реши на родителите да бъде наложена глоба от 50 до 1000 лева, поясни тя, цитирана от БТА.

Педагогическият съвет на Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в понеделник реши да накаже 17-годишните младежи да преминат от редовна в самостоятелна форма на обучение, като се явят на изпити по учебните предмети.

По думите на Добрева родителите могат да участват в консултации с психолог или да бъдат предупредени, че при повторно деяние на децата им ще понесат по-тежка санкция.

На тримата непълнолетни ще им бъде оказана психологическа помощ и подкрепа, от която те ще се нуждаят, за да завършат училище чрез самостоятелна подготовка, каза секретарят на комисията.

Добрева коментира, че друго решение на Педагогическия съвет не би имало възпитателен ефект за съучениците на тримата „при големия обществен резонанс“.

Сред възможните наказания по възпитателното дело е тримата младежи да положат безвъзмездно общественополезен труд или да бъдат настанени в интернат.

Полицията проверява случая и се очаква Районната прокуратура да бъде уведомена за резултатите, съобщи прокурорът Милена Любенова.

По думите й тогава държавното обвинение ще прецени дали има състав на престъпление.

#роми #Добрич #Росица Добрева #Професионалната гимназия по транспорт #обслужване и лека промишленост #Педагогически съвет #гавра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"