В "Арсенал": Загинал мъж, 2 жени в неизвестност, опасност от вторичен взрив

В "Арсенал": Загинал мъж, 2 жени в неизвестност, опасност от вторичен взрив
стоп кадър/Фейсбук
A A+ A++ A

55-годишен мъж е загинал, а две жени на 53 и на 43 години са в неизвестност след мощен взрив в оръжейната фирма „Арсенал“. Това съобщи на брифинг апелативния прокурор на Пловдив Тодор Деянов. По негови думи цехът е тотално разрушен. Той обяви, че все още не са започнали спасителни мероприятия и разчистване на отломките, защото има опасност от вторичен взрив. Към мястото пътували хора от отряда за борба с тероризма, които са специализирани по взривовете, за да обезопасят мястото.

Не се знае дали жените са живи или са починали. Има и още една жена, която е пострадала много тежко и тя ще бъде транспортирана за лечение в София

По информация на Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" в Стара Загора сигналът за експлозията е подаден в 11.04 ч.. Две противопожарни коли от Казанлък са изпратени веднага към оръжейницата, както и екипи на полицията и Спешна помощ.

Очевидци съобщават, че е имало изключително силен взрив и над района първо е имало розов дим, а после дълго време е имало тъмен облак.

Инцидентът е станал в цех 150 на завод 4. Прокуратурата обясни, че вероятно са нарушени технологични правила. Цехът е произвеждал сигнални ракети и фойерверки, които на практика не са имали връзка с оръжейното производство.



#завод Арсенал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"