Костадин Костадинов е лъгал най-много по време на кампанията

Костадин Костадинов е лъгал най-много по време на кампанията
A A+ A++ A

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов е изрекъл на-много лъжи в предизборната кампания, сочи проучване на платформата „Лъжеш ли“.

“Идеята на нашия проект дойде от факта, че много често хората казват “да, политиците лъжат“, но ако се опитате да опровергаете дадено твърдение, нещата се усложняват. Затова трябва да има доказателства. Ние сме доброволчески проект и използваме изцяло публични данни.“

Това заяви в предаването “Кой говори“ по „Дарик радио“ Радослав Евтимов, създател на доброволческата платформа “Лъжеш ли“.

“При Костадин Костадинов установихме 17 неверни твърдения, следван е от Цончо Ганев, също от “Възраждане“, с 14 неверни твърдения. Атанас Атанасов от “Демократична България“ – с 5 и Кирил Петков – с 4 неверни твърдения. Темите са основно икономическата ситуация, инфлацията в страната, енергийната криза, корупцията и позицията относно войната“, сподели Евтимов

Като пример за невярно твърдение Радослав Евтимов даде изказване на лидера на “Възраждане“ Костадин Костадинов. В него той подкрепя думи на Елеонора Митрофанова, която твърди, че България дължи настоящите си граници на Съветския съюз.

#"Възраждане" #Костадин Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »