ВИДЕО Три са жертвите след адския взрив в завод Арсенал, целият цех №112 е срутен

ВИДЕО Три са жертвите след адския взрив в завод Арсенал, целият цех №112 е срутен
A A+ A++ A

Трима души са загинали, а други трима са ранени при мощен взрив в завод „Арсенал“ в Казанлък. Така черните вести след трагедията са такива, че не е една жертвата, както ви информирахме по-рано, а за съжаление - цели три. Под отломките се търсят още хора, така че жертвите (засега 2 жени и 1 мъж) могат да се увеличат.

Инцидентът е станал около 11:00 часа в 112 цех. Чул се е взрив, последвал силен тътен, а розов дим се издигнал над завода в Казанлък, съобщи Михаил Михов от пресцентъра на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора. Облакът от дим се вижда в кадри, публикувани в социалните мрежи.

Срутена е сградата, в която е станал инцидентът.

Михов допълни, че веднага са изпратени два противопожарни автомобила, както и служители от ведомствената пожарна към предприятието.

От Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" съобщиха, че са информирани за аварията се сформира екип, който да обследва мястото на инцидента и причините, довели до адската трагедия.

Инцидентът е станал в цех за гранулиране на барут. Вследствие на взрива една постройка е напълно разрушена, нанесени са щети и на съседни сгради.

Според запознати с дейността на оръжейницата се предполага, че взрива е в Завод 4. Там е съсредоточено производство на продукция, която при евентуален инцидент индикатор е излизането на въпросния розов дим.

#Арсенал Казанлък #взривове #трагедия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"