Путин готви дъщеря си Катерина Тихонова за негов наследник на поста

Путин готви дъщеря си Катерина Тихонова за негов наследник на поста
A A+ A++ A

Владимир Путин подготвя дъщеря си Катерина Тихонова да го наследи в президентския стол. Това заяви в ефира на украинската държавна телевизия руският политолог Абас Галимов. Според него две неща могат да подскажат, че предаването на властта от бащата на дъщерята е възможен план на руския държавен глава.

Галимов наблюдава симптоми, които издават обсъждане на подобен вариант. През лятото, без видима причина, е започнало промотиране на Катерина Тихонова. Засега дъщерята на Путин не е толкова активна, но вече е назначена на позиция, която дава повод за размисъл, че пред нея има перспективи за по-нататъшно издигане.

През лятото Тихонова стана стана съпредседател на Руския съюз на индустриалците по въпросите на вноса. Заради санкциите, наложени на Русия, вносът е ключов за руската икономика - отбелязва политологът. Оттам и значението на поста.

Поставянето на щерката на такава позиция ще позволи след време да се отчете, че дъщерята на Путин е със заслуги за спасяването на икономиката

Втората причина, която политологът посочва като основание за варианта на наследяване на президентския пост, е амбицията на Путин. "Той счита себе си за най-великия политик на нашето време". Според експерта, след като синът на Гурбангули Бердимухамедов , бившия президент на Туркменистан, пое властта, същото е възможно да се случи и в Русия . "Като го гледам, той може да има такива мисли: щом тези идиоти можаха, тогава аз, най-великият стратег, със сигурност мога".

Експертът обаче отбеляза, че още преди началото на войната в Украйна мнозинството от руските граждани са имали негативно отношение към идеята за поемането на властта от дъщерята на Путин.

Катерина Тихонова е втората дъщеря на Владимир Путин. След началото на войната в Украйна тя стана обект на санкции от САЩ, ЕС и Великобритания.

#Владимир Путин #Катерина Тихонова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай