Рамзан Кадиров праща трима от синовете си на най-горещите точки на фронта ВИДЕО

Рамзан Кадиров праща трима от синовете си на най-горещите точки на фронта ВИДЕО
A A+ A++ A

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, съюзник на президента Владимир Путин, обяви, че изпраща трима от своите синове тийнейджъри - на 14, 15 и 16 години, на фронта в Украйна.

„Време е да се докажат в истинска битка, мога само да приветствам това желание. Скоро те ще отидат на фронтовата линия и ще бъдат на най-трудните участъци на линията на съприкосновение“, написа Кадиров в Telegram, публикувайки видеоклип, в който младите момчета стрелят на стрелбище.

Той заяви, че Ахмат (16 г.), Ели (15 г.) и Адам (14 г.) са обучавани за бойни действия „почти от най-ранна възраст“ и настоя, че „не се шегува“.

Видеото показва момчетата в камуфлажни дрехи и тъмни очила, върху танкове, с оръжия, прикрепени към кръста им, които стрелят с ракетни установки и картечници. На моменти тийнейджърите се усмихват, докато стрелят, или правят жест с вдигнат палец.

Кадиров - бивш военачалник, който ръководи република Чечения, населена предимно с мюсюлмани, е един от най-яростните поддръжници на руската офанзива на Путин в Украйна.

Постът беше публикуван, след като Кремъл отхвърли призива му за използване на ядрени оръжия с ниска мощност в Украйна след поредица от военни поражения.

„Емоциите не трябва да вземат връх над разума. В нашата страна използването на ядрени оръжия става само въз основа на това, което е посочено в съответната доктрина“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков по време на ежедневния брифинг с журналисти, визирайки изявленията му.

Въпреки това Песков приветства „героичния принос“ на чеченския лидер за военната операция в Украйна.

Кадиров призова за ядрен вариант, след като Москва се изтегли от град Лиман, чиито контрол бе установен за седмици по-рано тази година.

„По мое лично мнение трябва да се предприемат по-драстични мерки, стигащи до обявяване на военно положение в граничните райони и използване на ядрени оръжия с ниска мощност“, заяви Кадиров в канала си в Telegram.

Той разкритикува генерал-полковник Александър Лапин, който командва руските сили, воюващи в региона, като го нарече „посредствен“.

#Рамзан Кадиров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"