Михов оставя Бойко Борисов да избере телевизия за футболното първенство

Михов оставя Бойко Борисов да избере телевизия за футболното първенство
Фирмата на Михов имаше договор с БФС за 1 година плюс опцията на втората да предостави най-добра оферта. Снимка: „Дневник“
A A+ A++ A

Валентин Михов обяви, че няма да бъде пречка пред подписването на нов договор за телевизионните права за българското футболно първенство.

Той допълни, че се отказва от ролята си на посредник в преговорите в полза на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков.

„Нека те да кажат коя телевизия да излъчва футболното първенство. Те милеят повече от мен, вкарали са повече пари във футбола и разбират футбола по-добре. Борисов да го даде на който иска, а Дянков след това да плаща“, заяви пред „Дневник“ Михов, който беше посредник при последните два договора за тв правата.

Миналата седмица по заръка на Борисов Министерството на финансите обеща на клубовете да покрие задълженията на БНТ по договора от миналата година.

Това беше основна пречка пред подписването на нов контракт за излъчването на настоящия сезон, от който се изиграха девет кръга.

Като жест на добра воля от страна на футбола БНТ излъча дербито ЦСКА – „Левски“ (1:0).

По договор парите трябваше да бъдат преведени на БНТ, а оттам да отидат във фирмата на Михов SV-RSA, който след удържане на своя процент да ги изпрати в БФС.

По настояване на финансовото министерство парите ще бъдат преведени директно на футболния съюз, като се заобиколи Михов.

„Нищо не зависи от мен, защото живея в държава, в която договорите нямат никакво значение. Какви са ми вариантите? Може би да отида в някоя друга държава като Румъния и Турция, където споразуменията имат някаква стойност“, каза той.

„Тук дали договорите ще се изпълняват, зависи само от един човек, който вече оправи тениса и голфа. Нека той да каже къде да се излъчват мачовете. Аз съм с вързани ръце“, добави Михов, който беше президент на БФС през 90-те, а след това и президент на Професионалната футболна лига (ПФЛ).

Фирмата му имаше договор с БФС за 1 година плюс опцията на втората да предостави най-добра оферта. Той обаче се отказва от тази възможност.

„Казал съм на хората от БФС, че няма да представлявам спънка и ще им подпиша споразумение за прекратяване на договора. Но първо някой от тяхна страна трябва да го поиска. Ако решат да подпишат през главата ми, ще дължат неустойка от 1 милион лева“, каза Михов.

Тепърва предстоят преговори за избор на телевизия за излъчването на настоящия футболен шампионат.

Мениджърът на ПФЛ Атанас Караиванов заяви за „Дневник“, че според него трябва да се „случи чудо“ за да могат да се покажат двубоите през уикенда.

Според него преди всичко трябва да се изчистят взаимоотношенията с Михов, след което да се съберат актуализирани оферти от телевизиите. Те трябва да бъдат одобрени от клубовете и тогава БФС да подпише договор.

„Цялата процедура трудно ще отнеме по-малко от седмица“, коментира той.

#Валентин Михов #Бойко Борисов #премиер #Симеон Дянков #Министър на финансите #Българския футболен съюз #БФС #Министерството на финансите #ЦСКА #Левски #България #Румъния #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници