Кирил Петков: Ние оставаме в опозиция, ГЕРБ да прави кабинет с ДПС и "златен пръст" от Възраждане

Кирил Петков: Ние оставаме в опозиция, ГЕРБ да прави кабинет с ДПС и "златен пръст" от Възраждане
A A+ A++ A

„Ние сме в позиция на конструктивна опозиция. Задължително е ГЕРБ да сформира правителство. Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС, ние сме последователни. Първата политическа сила носи голяма отговорност. Отказваме да преговаряме с ГЕРБ. Те имат голям избор, ДПС е логичен коалиционен партньор, например и „златен пръст“ от „Възраждане“. При всички тези възможни комбинации, би било безотговорно първата политическа сила да не сформира правителство, не е лесно, но това е отговорността да си победител“, заяви лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в сутрешния блок на БНТ.

Според него ролята на конструктивна опозиция е важна с цел бдителност. Кирил Петков поясни, че няма идея какво точно представлява партията на Стефан Янев „Български възход“. „Няма ясна визия кой и как стои отзад и каква е крайната политика на партията“, уточни Петков.

„Ще бъдем гласна опозиция. През последните 7-8 месеца инфлацията заля цяла Европа и животът стана много скъп, много хора се разочароваха, те са в малките населени места и решиха да не отидат да гласуват“, добави бившият премиер. Той подчерта, че няма да се сливат парламентарни групи, например между ПП и „Демократична България“. „Това не е резултатът, на който се надявахме. Ако ни сложите между дясно и ляво, ние сме точно център“, каза още Кирил Петков.

#Кирил Петков #Продължаваме промяната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай