Дъждовете и облачността намаляват, но нахлува по-хладен въздух

Дъждовете и облачността намаляват, но нахлува по-хладен въздух
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца.

Днес ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлуе по-хладен въздух. От запад валежите ще спират, а облачността ще намалява. В Източна България преди обяд все още ще вали, в отделни райони с гръмотевици и условия за градушки, но след обяд и там облачността ще намалее. Максималните температури ще бъдат от 18°-19° по високите полета в Западна България до 26° в югоизточните райони, в София около 18°. сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Още преди обяд валежи ще спрат, а облачността ще намалее, най-късно в масивите от Източна България. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра около 7°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде облачно с валежи. След обяд обяд облачността ще намалее до слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимални температури между 22° и 24°. Температурата на морската вода е между 16° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

На 02.10.2022 г. Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 25 мин. и залязва в 19 ч. и 5 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 40 мин. Луната в София изгрява в 14 ч. и 48 мин. и залязва в 23 ч. и 19 мин. Фаза на луната: един ден преди първа четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »