Общо 440 преписки и 56 досъдебни производства са образувани днес заради нарушения в предизборния ден

Общо 440 преписки и 56 досъдебни производства са образувани днес заради нарушения в предизборния ден
A A+ A++ A

Общо 440 преписки и 56 досъдебни производства са образувани във връзка с нарушения на политическите права на гражданите от началото на предизборната кампания за изборите, насрочени за 2 октомври, съобщиха от прокуратурата. В Апелативната прокуратура в София досъдебните производства са 23, в Бургас - пет, в Пловдив - седем; във Варна -10, във Велико Търново - 11.

Привлечени в качеството на обвиняеми са пет души. Постановени са 256 откази за образуване на досъдебни производства с оглед липса на данни за извършени престъпления.

Във Върховната касационна прокуратура функционира дежурното звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация. Граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, които са публикувани и на интернет-страницата на прокуратурата.

Продължава да функционира и Националното междуведомствено звено, което координира дейността на прокуратурата и Държавна агенция "Национална сигурност" за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на парламентарните избори.

Днес стана ясно, че при специализирани акции на полицията против политическите права на гражданите в Плевенско са задържани седем души, а в Етрополе - един.


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"