Ден без политическа реклама: Днес мислим за кого да гласуваме утре

Ден без политическа реклама: Днес мислим за кого да гласуваме утре
freepik.com
A A+ A++ A

Днес в България е ден за размисъл преди извънредните парламентарни избори на 2 октомври. В 24.00 ч. на 30 септември приключи предизборната кампания на кандидатите, които търсят обществена подкрепа за влизане в 48-то Народно събрание. Съботният ден, свободен от политическа агитация, дава възможност на българските граждани да формулират предпочитанията си на кого да гласуват доверие да ги представлява в следващия парламент. Недопустимо е разпространението на агитационни материали, както и унищожаването на вече поставени такива. Оповестяването на социологически проучвания и класации също е забранено 24 часа преди вота, както и в изборния ден.

Днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в Районните избирателни комисии (РИК) заявления за регистрация на застъпниците на кандидатските листи, които следва да получат удостоверение от Комисията. Списък с упълномощените лица се публикува на интернет страницата на РИК при спазване изискванията за защита на личните данни.

Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да регистрира и публикува на интернет страницата си списък на наблюдателите на вота.


 


 

#ден за размисъл #предсрочни парламентарни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай