Ретроградният Меркурий може да ни бъде от полза?

Ретроградният Меркурий може да ни бъде от полза?
A A+ A++ A

Всеки път изпадаме в ужас, щом разберем, че попадаме в ретрограден Меркурий. Истината е, че не е чак толкова страшен. Вярно е, че често може да обърка нещата, но независимо дали сте оптимист или песимист, всъщност можете да накарате Ретроградния Меркурий да ви бъде от полза. Вероятно няма да успеете да избегнете всеки технологичен проблем, но със сигурност ще излезете живи от този период.

Астролозите обикновено препоръчват да избягвате подписването на договори, да осъществявате големи покупки, да финализирате официални споразумения или да стартирате нови начинания, докато Меркурий се движи назад. Но ретроградния ход на планетата ни дават шанс да прегледаме, преработим и преоценим определена област от живота си. Ако ретроградния Меркурий е в един от земните знаци, е чудесно време да се съсредоточите върху бизнес или професионални въпроси. Когато обаче се намира във въздушните знаци, периодът е подходящ за анализиране на нашите идеи. А като попада във воден знак, огледай емоциите и отношенията си.

Ето как да използвате тази енергия във ваша полза:

Свържете се със стар приятел

Тъй като животът има тенденция да се забавя по време на ретрограден Меркурий, можете да се свържете с някого, с когото сте загубили връзка и да започнете разговор. Това може да възобнови връзката или да ви помогне да си припомните старите времена.

Вземете си почивка от социалните мрежи

Меркурий управлява комуникацията! Използвайте ретроградността, за да прегледате навиците си в социалните медии. Актуализирайте остарялата си профилна снимка и описание. А може би имате нужда от малко почивка от мрежата?

Вземете си отпуск

Време е за малко да се отдръпнете от драмата в офиса. Докато останалите се вайкат по повод поредната досадна среща, вие си починете в леглото, гледайки любимия си сериал. Ако решите да пътувате, проверете всички резервации по няколко пъти, защото ретроградния Меркурий може да реши да се пошегува с вас.

Записвайте сънищата си

Нашите сънища често могат да бъдат доста ярки и реалистични по време на ретрограден Меркурий, така че опитайте да запишете вашите. Или просто водете дневник на вашите мисли. Докоснете се до интуицията си. Може да се изненадате от това, което забелязвате.

Поправете

Без значение в кой знак е, ретроградният Меркурий е перфектното време да "преработите" всичко, което не сте успели от първия път. Вземете пример от Вселената и не бъдете прекалено строги към себе си. Ще се справите!

#ретрограден Меркурий

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »