Поляци, румънци и молдовци вадят пари като каналджии у нас

Поляци, румънци и молдовци вадят пари като каналджии у нас
A A+ A++ A

Граждани на Полша, Румъния, Молдова и България са задържани за срок до 72 часа по обвинения за противозаконно подпомагане на чужди граждани да пребивават и преминават през територията на страната. Те са привлечени към наказателна отговорност по четири отделни досъдебни производства. Престъпленията са осъществено от тях на 25 и 26 септември в и около село Житосвят, община Карнобат. Повдигнатите обвинения са по чл. 281 от НК, като при всеки от случаите обвиняемите са целели да получат облага за себе си, съобщиха от Прокуратурата в Бургас.

Румънският гражданин К.А. е задържан на 25.09.2022 г. в землището на село Житосвят, управлявайки микробус с 22 лица, определящи се като сирийци.

Молдовският гражданин М.В. е задържан на 25.09.2022 г. в землището на село Житосвят, управлявайки микробус с 12 чужди граждани, определящи се като сирийци.

Полският гражданин Ф.Ч. е задържан в района на село Житосвят на 26.09.2022 г., управлявайки лек автомобил с 6 чужди граждани, определящи се като сирийци.

Българският гражданин П.Ч. е задържан в землището на село Житосвят, управлявайки лек автомобил с 9 чужди граждани, определящи се като сирийци.

По отношение на всеки от обвиняемите Районна прокуратура – Бургас е внесла или ще внесе в Районен съд – Карнобат искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“.

#.мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »