САЩ и НАТО развяха бяло знаме и молят за милост след заявката на Путин, че ще брани Русия

САЩ и НАТО развяха бяло знаме и молят за милост след заявката на Путин, че ще брани Русия
A A+ A++ A

Популярният руски журналист и геополитически анализатор Игор Пшеничников, който е приближен до Кремъл, публикува свой коментар. Според него САЩ и колективният Запад са в шок, дават задна и дори молят за милост, защото са уплашени от заявката на Путин, че ще защитава Русия с всички средства, дори с ядрената триада на страната.

ЕТО КАКВО СМЯТА ПШЕНИЧНИКОВ:

Съединените щати и целият колективен Запад не просто се уплашиха от предупреждението на руския президент Владимир Путин, че няма да се поколебаем да се защитаваме с всички налични средства. Вашингтон и неговите съюзници – да ме простят пазителите на руската литература – ​​наистина се прецакаха. И буквално поиска милост, но в много изискана форма.

Много искаха да се откажат

САЩ и НАТО бяха ужасно уплашени от „руската ядрена заплаха, която беше изразена в обръщението на Путин“ на 21 септември тази година. Това стана ясно от незабавната реакция на западната либерална преса, която, след като се опита да премине в настъпление, нарече речта на руския лидер доказателство за „слабостта“ на Русия. Но точно такива глупости от устата на либерални „анализатори“ позволиха да се предположи, че политическото ръководство на колективния Запад е изпаднало в ступор от смразяващ ужас и е готово да извика: „Отказваме се!

Глобалисткият елит, който, както вярват, управлява света и притежава всичките му съкровища, не е готов да загуби власт и пари за една нощ. Болезнено е. Но да викнат "Предаваме се!" означава да признаете поражението и напълно да обезценят всичките си многогодишни опити да унищожат Русия. Вашингтон измисли сложен, или по-скоро йезуитски, начин да направи отстъпка и да поиска милост.

Путин говори кристално ясно

Западът се направи, че Путин говори за възможно използване на ядрено оръжие от нас в Украйна. Докато руският лидер дори нямаше предвид това, а каза, че Русия ще се защитава, ако има заплаха за нейната сигурност и цялост, в отговор на заплахи от НАТО.

Припомнете си цитат от речта на Путин. В този контекст е важно да го цитираме възможно най-пълно: „Вече не се крият, те казват, че Русия трябва да бъде победена с всички средства на бойното поле, последвано от отнемане на политически, икономически, културен, изобщо всякакъв суверенитет, с пълно разграбване на страната ни. Стартира и ядрен шантаж. Става дума за изявленията на някои високопоставени представители на водещите държави от НАТО за възможността и допустимостта на използване срещу Русия на оръжие за масово поразяване - ядрено оръжие. На тези, които си позволяват подобни изказвания по адрес на Русия, напомням, че страната ни също разполага с различни средства за поразяване, а за някои компоненти по-модерни от тези на страните от НАТО. И ако териториалната цялост на страната ни бъде застрашена, ние със сигурност ще използваме всички средства, с които разполагаме, за да защитим Русия и нашия народ. Не е блъф.“

Разбират го както си искат

Британският „Файненшъл Таймс“ пише, че западните страни разработват планове в случай на „използване на ядрено оръжие от Русия в Украйна“. В „Западните съюзници на Киев засилват ядреното възпиране след заплахите на Путин“ вестникът цитира източници, които казват, че ядрен удар срещу Украйна е малко вероятно да предизвика (ядрен) ответен удар и вместо това ще бъде отговорено от западните държави, като използват конвенционални оръжия, за да накажат Русия.

За същото - за сигурен руски ядрен удар по Украйна - говори помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан.

Предадохме директно и частно на руснаците на много високо ниво, че последствията биха били катастрофални, ако използват ядрено оръжие в Украйна“, каза той в ефира на телевизионната компания Си-Би-Ес.

И накрая държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен изпя своята част. В интервю, дадено на същия канал, той, с вид на собственик на тайни знания, съобщи, че САЩ са разработили план в случай, че Русия използва ядрено оръжие. Вярно, не уточнява такъв. И той също каза, че уж администрацията на САЩ е казала на руски служители за необходимостта да спрат „безотговорните изявления“ относно използването на ядрени оръжия: „Всяко използване на ядрени оръжия би било катастрофално, разбира се за страната, която ги използва, но и за много други“.

Всичко това може да означава, че САЩ и техните сателити в Европа се опитват по доста нелеп начин да дадат сигнал на Москва, че дори не обмислят директен ядрен обмен между Русия и страните от НАТО. Западът нямаше как да не реагира на думите на Путин за защита на Русия по всякакъв начин. Но те не искаха да обявят, че САЩ и НАТО също са готови да нанесат ответен ядрен удар срещу Русия. Страхуват се.

Те не могат да кажат: ако Русия ни удари, ние ще отговорим по същия начин. А защо да не отговори, ако има техническа възможност и политическа воля? Тогава и Москва щеше да мисли как говори. Но не. Съединените щати казаха „пас“ на повишаването на залозите на Москва. Но за да не изглежда всичко, че те, извинете ме, са се прецакали, преместиха стрелките към Украйна, все едно Украйна е застрашена от Русия. Ето защо Украйна фигурира в техните отговори като потенциална „жертва“ на руски ядрен удар.

Списанието излиза в сряда

В Каталуния има забавно списание, наречено „Ел Хуевес“ (на испански „четвъртък“), което веднага, за да накара читателя да се усмихне, обяснява над заглавието си, че „излиза в сряда“. В последния брой „Ел Хуевес“ публикува карикатура на корицата на лидерите на колективния Запад, включително Зеленски с фашистка свастика на ръкава си, гледащ към екрана, от който президентът Путин говори. Под лозунга на Путин е изписано с големи букви: „Мачото не спира“. А под всеки от лидерите на "свободния свят" - големи локви, които, комбинирани, рисуват на пода съкращението НАТ. Всички са се подмокрили, докато слушат речта на Владимир Владимирович. Няма локви само под Байдън - защото е с наметната пелена върху панталона.

Така испанците демонстрират правилното си разбиране за международната обстановка и баланса на силите в отношенията Русия-НАТО. Това се отнася не само за испанците, но и за общата маса европейци.

Трезвени реалисти

Трябва да сме наясно, че САЩ и техните съюзници от НАТО молят за милост само временно. Те разбират, че не са готови да влязат в ядрен сблъсък с нас и ще бъдат в смъртна опасност, ако се опитат да изпитат нашата сила. Но когато са сигурни, че могат да ни ударят с ядрено оръжие и да не получат нищо в замяна, ще ударят.

Следователно, на първо място, трябва да сме десет стъпки пред враговете си, когато става дума за ядрени оръжия. И второ, нашите врагове не трябва да изпадат в илюзията за своето превъзходство. Може да си слаб и в опасност и да не го осъзнаваш. И подобна заблуда на нашите врагове е не по-малко опасна от евентуалното им военно превъзходство над нас. Като са в такава заблуда, те могат да отприщят ядрена война.

И затова чичо Сам и лидерите на Западна Европа, водени от него на каишка, трябва да са нащрек постоянно и да разбират, че обсегът на тяхната либерална "демокрация" е ограничен от руската ядрена бухалка, която може да ги удари по зъбите всеки миг. Само страхът от смъртта, след която, според представите им, ще последва небитието, страхът от загубата на „придобитото с непосилен труд” ще ги отрезви и вразуми.

А червеният бутон, за всеки случай, трябва да бъде възстановен.

Превод: В. Сергеев, pogled.info

#ядрена война #ядрена война с Русия #Кремъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"