Дания нарочно ще играе на Мондиала с екипи, на които не се разбира какво пише

Дания нарочно ще играе на Мондиала с екипи, на които не се разбира какво пише
A A+ A++ A

Дания представи новите си протестни екипи за Мондиала в Катар. На фланелките логото на местната футболна федерацията, както и спонсора ще бъдат трудно видими, тъй като отборът иска да бъде също такъв. Този акт е в знак на протест заради големия брой жертви при строителството на стадионите за Световното първенство.

Екипите бяха обявени от компанията производител – „Hummel“. При представянето на новите фланелки от спонсора написаха: „Екипите са със съобщение. Ние не искаме да бъдем видими по време на турнир, отнел животите на хиляди. Ние подкрепяме датския национален отбор по футбол, но това не важи за държавата домакин Катар“.

"Червеният динамит" попадна в група „D“ на Мондиала в Катар, където са още отборите на Франция, Тунис и Австралия. Интересното е, че с "петлите" и с "озитата" Дания беше в един поток и на миналото Световно първенство, когато съумя да излезе от групата. Сега очакванията са още по-големи, защото Ериксен и компания са в супер форма. Само преди няколко дни "Динамитът" взриви именно Франция с 2:0 в Лигата на нациите.

#Дания #Мондиал 2022 #Катар 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »