„Отвлечените” от Белгия българчета са при баща си в България

A A+ A++ A

Трите малолетни българчета, за които бе съобщено, че са били отвлечени от белгийския град Ерстал в петък, са при баща си и роднините му в търговищко село.

В понеделник белгийски и български медии съобщиха, че 10-годишната Арзу и братята й Аксел и Алденис - на шест и осем години, са били взети от баща им, а майката е подала сигнал в полицията, че децата са отвлечени.

Оказва се, че от няколко дни децата са в България при родителите на бащата Бейнур Адилов, който твърди, че е решил да си ги прибере заради живота, който майка им Елка води в Белгия, предаде bTV.

„Това са три месеца, тормозейки ми децата, три месеца! Изяде душата на децата ми. По телефоните ми звъни: „Ти децата ги заплашваш“. Нищо не ги заплашвам, пак им казах: „Татко, недейте така, останете в Белгия, там ви е животът. Аз ще дойда пак след три месеца, пак ще ви виждам“. „Не, татко - ми вика, - ако ме оставиш, ще се убия“, разказа пред телевизията Адилов.

Семейството живеело в Белгия от четири години, като по думите на бащата в началото майката била на социални помощи, след което си намерила работа. Двамата обаче се разделили, след като станало ясно, че Елка има любовна връзка с работодателя на Бейнур.

След това родителите се редували да гледат трите си деца, всеки в своята квартира.

Бащата твърди, че майката е подписала документ, според който те остават да живеят при него.

Дни преди да заминат за България, на гости дошла баба им по бащина линия. Миналия петък тя ги взела от училище и заедно заминали за България. Не казали на майката, но били предупредили учителите.

На границата никой не ги попитал за документи.

На обвинението на майката, че бащата е отвлякъл децата, а тя не е подписала декларация за съгласие, Бейнур отговари, че децата са записани на негово име.

„Какви декларации, тука няма такива работи, децата са на мое име, мога да си ги взема, не пише Елка Алексиева никъде“, каза мъжът.

Бащата е съгласен децата да се върнат при майка си, но 10-годишната Арзу казала, че не иска да живее при нея.

„Аз искам да живея при баща си, не искам при майка си, защото тя не ни обичаше, искам да остана тук с баща си“, каза момичето.

Аксел добави, че също не иска при нея, защото е отишла с друг мъж, а в хладилника имало само вино.

Бабата пък разказа как Арзу й се оплакала, че хладилникът стоял празен, нямало какво да ядат и тя си лягала, плачейки.

„Казва - аз ще се отровя, ще се хвърля“, споделя, тревожейки се, възрастната жена.

Майката казала на децата по телефона, че ще дойде да ги вземе насила с полиция, но самата Елка твърди друго.

Тя отрича да е имала връзка с друг мъж, преди да се раздели със съпруга си. Според нея мъжът й оставял децата сами и излизал да пие. Подавала сигнали в полицията, след като я заплашвал пред дома й с ножове и спрей.

Елка твърди, че дори му помагала финансово, а децата живеели при двамата, защото трябвало да имат и баща.

Майката потвърди, че е разговаряла с тях по телефона и знае, че са при баща си в Търговищко, но отказа да разкаже повече и да призове властите да върнат децата й.

#Аксел #Белгия #деца #българчета #българи #Лиеж #баща #майка #разделени #България #български #Ерстал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"