Меркел: Думите на Путин трябва да се вземат насериозно

Меркел: Думите на Путин трябва да се вземат насериозно
A A+ A++ A

Думите на руския президент Владимир Путин трябва да се вземат насериозно, каза германският канцлер Ангела Меркел при откриването на фондация "Хелмут Кол" на името на бившия федерален канцлер. Думите ѝ се позовават на телевизионното обръщение на руския държавен глава за защита на Руси с всички средства.

"Трябва да се отнасяме сериозно към думите му", каза тя, цитирана от ДПА. "Сериозното отношение към думите му, не отхвърлянето им от самото начало като обикновен блъф, в никакъв случай не е признак на слабост или отстъпчивост, а признак на политическа мъдрост - мъдрост, която помага да се остави пространство за маневриране или, което е също толкова важно, дори да се разработи нова стратегия", подчерта Меркел.

По-рано Путин посочи в телевизионно обръщение, че западните страни, в отговор на „руската специална операция“, извършват "ядрен шантаж", насърчавайки Киев да обстрелва Запорожската атомна електроцентрала, и намекна за допустимо използване на ядрени оръжия. Президентът подчерта, че Русия е готова да използва всички средства, с които разполага, за да защити териториалната си цялост и народа си, и че "това не е блъф".

#Aнгела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »