МВР - Бургас потвърди: Издирваме сина на Софи Маринова за трафик на хора

МВР - Бургас потвърди: Издирваме сина на Софи Маринова за трафик на хора
Като две капки вода/НОВА
A A+ A++ A

8 г. затвор грозят сина на Софи Маринова - Лоренцо, ако разследващите докажат, че е в основата на схема за трафик на мигранти, както твърди арестуваният за подобна дейност Иван. Заловеният каналджия изпортва известния син на София Маринова пред ченгетата, а униформените не могат да открият младия певец вече 3 дни.

МВР издирва сина на Софи Маринова - Лоренцо, за да го разпита във връзка с разбита каналджийска схема за трафик на мигранти край Бургас. Информацията потвърдиха за "България Днес" от пресцентъра на МВР в Бургас.

"Издирваме сина на Софи Маринова във връзка с трафик на хора" - каза говорителят на МВР Бургас Цветелина Рандева.

Към момента Лоренцо е пуснат за местно издирване в Етрополе, тъй като там е постоянният му адрес. Малкият певец не е открит и предстои СДВР да се включи в издирването, защото разследващите смятат, че най-вероятно Лоренце се крие в София. Ако бъде заловен или се предаде, синът на Софка ще бъде разпитан в столицата или ще бъде докаран до Бургас. Там Лоренцо ще даде обяснения, за да се разбере дали историята, тиражирана от Иван, е истинска, разбра още "България Днес" от служители на МВР - Бургас.

Лоренцо се издирва заради твърденията на 21-годишния каналджия Иван, който бе задържан в петък да прекарва група бежанци край Русокастро.

Пред разследващите Иван твърди, че синът на Софи Маринова го е взел от строителен обект в София, качил го на БМВ-то си и го закарал до входа на село Дебелт. Според историята на каналджията Лоренцо го оставя в Дебелт, дава му ключовете за джип "Сузуки Витара", който е с пълен резервоар и GPS точка, от която Иван да вземе групата от 9 нелегални мигранти от Сирия. Лоренцо му дава и указания за обратното връщане до София. Бежанците трябвало да бъдат закарани до столицата, а от там други каналджии щели да ги изведат към Германия. Това твърди заловеният трафикант.

Иван качва нелегалните бежанци, но Лоренце забравя да го предупреди, че вече има нов пункт за проверка край Русокастро. Именно там късметът на Иван му изневерява и той е заловен от граничари, които му щракват белезниците.

21-годишният общ работник в строителството от София обявява пред разследващите, че ще разкаже всичко, защото е ядосан, бил подведен и са му спестени важни детайли.

Ченгетата веднага се мобилизират и тръгват по петите на известното синче, но от Лоренцо няма и следа. Униформените отиват на постоянния му адрес, но него го няма. Софи Маринова и мъжът й Гринго не дават обяснения на ченгетата къде е 20-годишният младеж. При опит да бъде потърсен от ченгетата по телефона органите на реда разбират, че е изключен. "България Днес" се свърза със Софи Маринова, но фолкпевицата отказа да коментира дали синът й е замесен в подобна схема.

Междувременно е изискана разпечатка, за да се установи дали и колко пъти Лоренцо е говорил с Иван. Извършват се и друг тип процесуално-следствени действия, които засега разследващите искат да запазят в тайна. Целта е да се изясни дали са истина твърденията на арестанта трафикант, или той иска да натопи сина на Софи Маринова.

Има данни, че задържаният каналджия Иван С. е минавал и друг път по въпросния маршрут. Най-вероятно е оглеждал района, но уви, е пропуснал ГКПП Русокастро. Дори бил спиран за проверка на същото място и му наложили административно наказание за нарушение на Закона за движение по пътищата. Какво точно е било нарушението, не става ясно за момента.

"Към този момент нямаме потвърждение на показанията на задържания, може да е защитна версия. МВР издирва въпросния Лоренцо, тъй като не е бил открит на постоянния си адрес, за да даде показания", каза за "24 часа" районният прокурор на Бургас Мария Маркова.

"Всеки ден в Бургаско се задържат поне по 3-4 групи нелегални мигранти, натискът е огромен. Арестът в Бургас е препълнен - към момента има около 50 задържани лица, свързани с нелегално преминаване на мигранти", коментира прокурор Маркова. Повечето задържани каналджии били чужденци, като освен сирийци, сърби и украинци имало дори французи и грузинци.

Заловеният Иван е с постановена мярка за неотклонение "задържане под стража", уточняват от прокуратурата.

Акцията по задържането на Лоренцо продължава, а от него няма и следа вече 3 дни. Синът на Софка не бе задържан до затварянето на редакционния брой на вестника. Разпитват се свидетели, разглеждат се пътни камери с надеждата да засекат Лоренцо и това да насочи разследващите къде може да се е укрил. Проверяват се и негови приятели, да не би да го укриват. Предстои издирването да премине на територията на София, като бъде пуснат за общодържавно издирване, разбра вестникът от свои източници.

Наказанието, което грози Лоренцо, е до 8 години решетки и до 12 бона глоба, ако бъде признат за виновен.

 Мастит адвокат брани Иван

По информация на бургаската медия "Флагман" защитата на каналджията Иван е поверена на един от добрите бургаски адвокати. Защитникът се яви вчера на мярката му за неотклонение. Кой е платил хонорара му, засега остава загадка, но въпреки скъпите му услуги Иван остава в ареста за постоянно, твърди сайтът.


 

#Областна дирекция на МВР - Бургас #Софи Маринова #Лоренцо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »