ДПС да бъде обявена за противоконституционна, настоява ВМРО

ДПС да бъде обявена за противоконституционна, настоява ВМРО
Общинските съветници от ДПС в Кърджали отказаха да гласуват почетното гражданство на ген. Васил Делов по случай 100-годишнината от освобождаването на родопския град от турска власт. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС да бъде обявена за противоконституционна, настояват националистите от ВМРО на протест пред централата на ДПС в София.

Няколко десетки активисти на ВМРО и „Атака“ скандираха „Долу ДПС!“ заради отказа на общинските съветници от Движението в Кърджали да гласуват почетното гражданство на ген. Васил Делов по случай 100-годишнината от освобождаването на родопския град от турска власт.

„ДСП – пета колона на Ердоган!“, „Долу ръцете от Кърджали!“, „ДПС национални предатели!“, „100 години свобода за Кърджали!“ пишеше на част от плакатите, които издигнаха активистите, предаде БГНЕС.

„След като тези хора отказват на ген. Васл Делов почетно гражданство, за нас те отказват и акта на освобождението на Кърджали и по този начин ДПС ни показват какво ще стане, когато те са силни“, заяви Ангел Джамбазки от ВМРО.

Той посочи, че освобождението на Кърджали е част от националното освобождение на България и част от националното обединение на страната.

„ДПС ни показаха какво всъщност значи права и свободи – диктат на една етническа турска партия, една антибългарска партия, антиконституционна партия, която чисто и просто отрече една част от българската история“, подчерта той.

ВМРО ще настояват Общинският съвет в Кърджали да бъде разпуснат, защото вече е нелегитимен и „вече не е български общински съвет“.

Протестиращите настояват и да се преразгледа решението, с което се отказва званието „Почетен гражданин“ на ген. Васил Делов.

#ВМРО #„Атака" #Кърджали #Ангел Джамбазки #ген. Васил Делов #почетен гражданин #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »