Гълъбин Боевски арестуван с кокаин в Бразилия

Гълъбин Боевски арестуван с кокаин в Бразилия
Гълъбин Боевски е задържан с наркотик в Сао Пауло, Бразилия. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Световноизвестният български спортист Гълъбин Боевски е бил арестуван в Бразилия с два килограма кокаин.

Бившият олимпийски шампион по вдигане на тежести Боевски е арестуван с наркотика в понеделник на летище „Гарульос“, съобщи бТВ в сряда вечерта.

От Федералната полиция в столицата Бразилия са потвърдили за задържането на български гражданин.

Боевски се прибирал към България с дъщеря си, която участвала в международен тенис турнир. На летището в Сао Пауло обаче у него е намерена дрогата.

Българинът е арестуван, а дъщеря му Сара продължила пътуването си към София.

На Гълъбин Боевски вече са повдигнати обвинения, научи bTV от свои източници. Информацията все още не е потвърдена официално от българските власти.

От Софийската градска прокуратура заявиха, че до момента нямат никаква информация по случая. По закон тя е компетентна по случаи, в които има извършено престъпление от българин в чужбина. Близките на Боевски не са били открити за коментар.

Това не е първият скандал около Гълъбин Боевски, припомня бТВ. През 2003 г. той е наказан за употреба на допинг. Тогава Световната федерация го извади от състезания за срок от осем години и на практика това прекрати кариерата му.

През 2008 г. семейството му отново влезе в новините. Синът му Пол се самонарани със собствения си газов пистолет в училищния двор.

Най-големия си успех Гълъбин Боевски постига през 2000 г., когато става олимпийски шампион в Сидни. Избиран е и за спортист номер едно на България.

#Гълъбин Боевски #щангист #Бразилия #Сао Пауло #арестувани #наркотици #кокаин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"