Ето го пияния или дрогиран джигит, който юрна Порше с 200 и уби французин

Ето го пияния или дрогиран джигит, който юрна Порше с 200 и уби французин
A A+ A++ A

Тече разследването на адската катастрофа на Околовръстното на София, при която загина 64-годишен французин, а жена се бори за живота си. Днес трябва да станат ясни резултатите от кръвните проби на шофьора на автомобила, предизвикал инцидента, предаде Нова тв.

Димитър Любенов е отказал да бъде тестван на място за наркотици и алкохол. Експертизи трябва да изяснят с каква скорост е карал 39-годишният шофьор. През годините мъжът често е бил засичан да нарушава правилата на пътя.

По данни на полицията 39-годишният Димитър Любенов няма криминално досие, но шофьорското му е с 35 фиша, като близо 30 от тях са електронни за превишена скорост. Това стана ясно от справка на КАТ.

Любенов взел книжка през 2002 г. и до 2009 г. е бил засечен за 5 нарушения. От 2012 до 2021 г. имал 23 електрони фиша за превишена скорост. През януари т. г. полицейски патрул го спира и глобява, защото няма предпазен колан. Тогава му връчват и още 6 електронни фиша за 1250 лв.

Средно налаганите му глоби са между 400 и 600 лева, което означава, че нарушенията му са за превишения на скоростта от 41 и от 50 км/ч над разрешената в участъка, на който е засечен. От КАТ-София обаче уточниха, че досега Любенов не е имал над 50 км/ч в населени места, тъй като в подобен случай е следвало да бъде издирен и книжката му да е взета за 3 месеца, но такова нещо не фигурира в шофьорското му досие.

Към момента Любенов е платил 2350 лева за електронни фишове и дължи 1975 лева, сочи справката на КАТ.

Скъпото “Порше Панамера”, управлявано от 39-годишния Димитър Любенов, вносител на автомобили, се водела на едната от двете му фирми. Според запознати, подобно Порше у нас можело да се купи да около 60 000 лв., а той като вносител може да си го е докарал от чужбина и за по-малко.

Любенов не бил ранен в катастрофата, но изглеждал неадекватен. Отказал тестове за алкохол и дрога и бил дори толкова нагъл като заявил, че ще даде кръвна проба в МВР-болница и “там ще се управи”. В крайна сметка той се съгласил кръвната му проба да бъде взета във Военно-медицинска академия, но резултатите днес не бяха готови.

Мъжът е обвинен и към момента остава в ареста за 72 часа.

На снимката: Любенов с любимото си Порше

#Порше #Околовръстния път

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »