КНСБ изчисли: 50% е личната инфлация за всеки работещ

КНСБ изчисли: 50% е личната инфлация за всеки работещ
A A+ A++ A

Когато има социално напрежение в страната, начин за решаване на проблемите е масата за преговори. Протестите осъществяват натиск за приемане на едно или друго решение. Писмата до работодателите са първоначалната стъпка, която всеки служител има право да изпрати на своя работодател. В процеса на преговори ще се видят всички възможности, коментира пред БНР Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ, във връзка с продължаващите протести, организирани от синдиката.

И подчерта, че личната инфлация на всеки от работещите е около 50%. "Неизбежно е вдигането на доходите във всяка една сфера", смята той.

Капитанов заяви, че исканията се поставят и пред сега действащото правителство, и по време на срещи между представители на КНСБ и представители на партии, които ще участват на изборите. "Търсим общо съгласие и се надяваме повечето партии да припознаят сериозните проблеми, които КНСБ поставя", посочи той.

По думите му няма сектор без социално напрежение в него. "Хората обедняват с всеки един ден, ако този процес не се овладее, социалното напрежение ще се превърне в бомба", отсече Капитанов.

#КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »