Десетки националисти скандират „Долу ДПС!“ пред централата на партията

Десетки националисти скандират „Долу ДПС!“ пред централата на партията
Недоволството на националистите е предизвикано от отказа на общинските съветници от ДПС да гласуват посмъртната номинация на ген. Васил Делов за почетен гражданин на Кърджали. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няколко десетки активисти на националистическите партии ВМРО и „Атака“ скандират „Долу ДПС!“ пред централата на ДПС в София.

Те носят снимки на генерал Васил Делов, на които е изписано името му, а под него пише „Български национален герой“, предаде БГНЕС.

„ДСП – пета колона на Ердоган!“, „Долу ръцете от Кърджали!“, „ДПС национални предатели!“, „100 години свобода за Кърджали!“ пише на част от плакатите, които са издигнали активистите.

Недоволството на националистите е предизвикано от отказа на общинските съветници от ДПС да гласуват посмъртната номинация на ген. Васил Делов за почетен гражданин на Кърджали по случай 100-годишнината от освобождението на града от турска власт на 19 октомври.

Общинският съвет в крайна сметка не одобри посмъртната номинация на освободителя, като решението бе взето с 16 гласа „за“ от страна на ГЕРБ и БСП и въздържанието на 22-мата съветници от ДПС.

Отказът предизвика голям политически скандал, а депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева обяви началото на подписка за посмъртното връчване на орден „Стара планина“ на ген. Васил Делов.

#орден „Стара планина“ #БСП #ГЕРБ #ДПС #почетен гражданин #ген. Васил Делов #Кърджали #протест #„Атака“ #ВМРО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »