Зеленски: Кремъл мобилизира нарочно мъже от коренни народи, за да ги ликвидира физически

Зеленски: Кремъл мобилизира нарочно мъже от коренни народи, за да ги ликвидира физически
A A+ A++ A

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отново призова хората, които Кремъл мобилизира да бягат и да не се въвличат във войната, да протестират или пък в крайна сметка - да се предават в плен на Украйна. Този път лидерът на Украйна стигна и по-далеч и обяви, че мобилизацията се използва от режима в Кремъл за физическо унищожаване на представители на коренни народи, които са далеч от Москва, но са част от Русия на документи.

ЕТО КАКВО КАЗА ЗЕЛЕНСКИ В ПОСЛЕДНОТО СИ ОБРЪЩЕНИЕ:

Криминалната мобилизация се използва от Русия не само за удължаване страданията на хората в Украйна и допълнително дестабилизиране на света, но и за физически унищожаване на мъже - представители на коренните народи, живеещи в територии, които са далеч от Москва, но са част от Русия на документи.

Виждаме, че хората, особено в Дагестан, са започнали да се борят за живота си. Виждаме, че разбират: това е въпрос на живота. Борете се да не изпратите децата си на смърт - всеки, който може да бъде взет под тази престъпна руска мобилизация. Защото дойдете ли да отнемете живота на децата ни - няма да пуснем жив никого от вас.

Още веднъж подчертавам: изход има. Не спазвайте престъпната мобилизация. Бягайте. Или се предавайте в украински плен при първи възможност. Моля всички наши приятели в информационното поле да подкрепят разпространението на този призив. Колкото повече граждани на Русия се опитват да защитят собствения си живот, толкова по-скоро ще приключи тази престъпна война на Русия.

#Володимир Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"