Прогноза за времето от НИМХ за старт на седмицата

Прогноза за времето от НИМХ за старт на седмицата
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за септември - ще продължи да се понижава.

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана, висока и средна; над Северозападна България ще се увеличава и вплътнява и на места там ще има краткотрайни валежи от дъжд, след обяд придружени с гръмотевици. Привечер и през нощта на места в Западна България явленията ще бъдат интензивни. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър и с него ще продължи да се затопля. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 25° , сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се увеличава и вплътнява, а над масивите от Западна България и ще се снижава и там до вечерта ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 22° и 27°. Температурата на морската вода е от 16° до 21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгря в 7 ч. и 19 мин. и залязва в 19 ч. и 16 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 57 мин. Луната в София изгрява в 7 ч. и 35 мин. и залязва в 19 ч. и 47 мин. Фаза на луната: новолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »