Поршето, убило французина тази сутрин, летяло с 200 км/ч, шофьорът - с 29 акта

Поршето, убило французина тази сутрин, летяло с 200 км/ч, шофьорът - с 29 акта
Фейсбук/Златко Давчев, „Катастрофи в София”
A A+ A++ A

Димитър Любенов на 39 г. е управлявал колата “Порше Панамера”, която тази сутрин в 4:05 часа е ударила смъртоносно автомобил с двама французи до “Ринг” мола в София.

Пред полицаите той е отказал категорично да даде проба с дрегер за алкохол и дрога и е обяснил, че “ще се оправи в МВР болница”.

Според очевидец, поршето го е задминало с над 200 километра в час секунди преди катастрофата. Тази скорост са установили по-късно и дознателите. Спортният автомобил се е включвал от локалното, но засякъл и ударил малък “Форд Фокус” , движещ се в посока Летище София. Колата, в която са пътували двама французи, се е обърнала по таван.

Движението в района е силно затруднено и се осъществява само в активната лента.

“Всичките екипи на бърза помощ и на полицията са пристигнали на мястото на инцидента почти незабавно, но ударът бил много силен. При всички положения спортният автомобил не се е движел с разрешената скорост 80 км/час”, заяви инспектор Слави Лазов от “Пътна полиция”.

Възмутен от агресивното поведение на младия шофьор с
поршето, причинил катастрофата очевидец обясни, че младият мъж нагло попитал: “Какво ви пука за някакви
французи, вие българи ли сте?”.

Шофьорът на поршето , който е собственик на две фирми за внос на коли и пречистване на отпадни води, има 29 фиша, повечето за превишена скорост, половината не са били платени и са на стойност 4500 лв.

Французите - възрастно семейство, са се връщали от почивка в Банско. Форд фокусът е на фирма, която извъшвала трансфер от хотела към летище София за полета към Париж в 7:30 ч.

Починалият съпруг е на 64 г., а жена му - на 62 г. е настанена в Св. Ана със счупен прешлен и фрактури на таза. Водачът на форда е леко ранен и е във ВМА. 


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »