Показаха надгробната плоча на Елизабет Втора

Показаха надгробната плоча на Елизабет Втора
Twitter/The Royal Family
A A+ A++ A

Бъкингамският дворец пусна първата официална снимка на надгробната плоча на кралица Елизабет II. Тя е в комбинацията с нейните родители и съпруг.

Тя е в параклиса в памет на крал Джордж VI, който е в този на замъка Уинзор, където бе положен нейният ковчег, написаха от двореца.

Около плочата има около две дузини венци. 96-годишната кралица бе погребана там понеделник вечерта.

От двореца допълниха, че е била поставена нова плоча с имената на покойния монарх, нейният съпруг принц Филип, нейните родители и годините, когато са се родили и починали.

Надписът на плочата е Джордж VI (1895-1952), Елизабет (1900-2002), Елизабет II (1926-2022) и Филип (1921-2021).

В средата е металния знак на Ордена на жартиерата, най-старият и най-благороден орден на рицарството, който раздела двете семейства. Всички са били членове на ордена на параклиса "Свети Георги", който съдържа техния, духовен дом на самия орден.

Плочата може да бъде видяна през метална врата в палаклиса "Свети Георги", където е прахът и на покойната сестра на кралицата Маргарет.

Обикновените хора може да го разглеждат от 29 септември след като изтече официалния период на скръб на кралското семейство.

Плочата ще бъде включена в нормалните туристически обиколки на замъка Уинзор, като билетът струва около 20 долара за възрастен, пише "24 часа".

#Елизабет II #надгробна плоча

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"