74-метровата яхта за $100 млн. - собственост на семейството на Дмитрий Медведев?

74-метровата яхта за $100 млн. - собственост на семейството на Дмитрий Медведев?
superyachttimes.com
A A+ A++ A

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев и членове на семейството му, по-специално синът му Иля, използват 74-метровата яхта "Вселена", чиято цена се оценява на около 100 милиона долара. Това се казва в разследването на сайта "Проект.медиа", цитиран от Факти.бг.

Според изданието яхтата е построена през 2018 г. и е регистрирана на офшорна компания от Каймановите острови. Бенефициентът на тази компания не е установен, но според източници на изданието покупката на яхтата е платена от семейството на милиардера Игор Юсуфов, уж близък до Медведев. Фактът, че бившият президент, сега заместник-председател на Съвета за сигурност и един от най-твърдите поддръжници на войната с Украйна, използва тази яхта, беше разказан от няколко източника, включително и от турския наблюдател Йорук Исик, който наблюдава кораби, преминаващи през Босфора и служител на пристанището в Сочи, където сега е корабът.

Според „Проект“ през 2020 г., в разгара на пандемията от коронавирус, синът на Медведев Иля е почивал на яхтата заедно със сина на Игор Юсуфов Максим.

На яхтата, съдейки по снимките, има хеликоптерна площадка, личен кабинет и специални комуникации. В териториалните води на Руската федерация "Вселена" често се придружава от кораби на ВМФ, твърдят журналисти.
 


Баща и син Медведеви не коментираха разследването.

 

 


 


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »